30 augusti, 2011

Premiär i Cannes för AM 4300 Top Coupé

Nu drar höstens båtmässor igång på allvar. I helgen hölls Öppna Varv på Orust med massor av båtpremiärer och snart är det dags för de internationella mässorna att ta vid. På Cannes Boat Show premiärvisas bland annat denna AM 4300 T-Top Coupé från Airon Marine.

Det här är en riktigt sportig båt från det italienska varvet Airon Marine. Den är kanske inte så välkänd här i Skandinavien, men i Italien är dessa båtar mer vanliga.

Varvet ville ge sina båtar en lite mer modern stil och hög komfort med just den här modellen. För ovanlighetens skull blev linjerna inte i stil med engelska och skandinaviska varv, som driver utvecklingen mot allt mer rena och enkla linjer.

Den mest synliga nyheten på den här modellen är egentligen det väl tilltagna rutpartier och båtens innervolym. På samma sätt som i systermodellen 4300 T-Top har den flera detaljer som standard, till exempel gott om teak och en stor matplats och stora solplatser på fördäck.

Airon Marine har valt att sätta en elektriskt manövrerad hard-top på den här modellen. Den ger bra möjligheter för bättre sikt för skepparen och bidrar till båtens affressiva linjer. Liksom systermodellen har den här båten noga utvalt läder i sittgrupperna, hög kvalitet i träarbetet, tre komfortabla kabiner och två badrum.

Båten finns med flera motoralternativ, inklusive Volvo Penta IPS 500 eller 600.

Tekniska specifikationer
Längd: 13.50 m.
Skrovlängd: 12.98 m.
Bredd: 3.80 m.
Deplacement : 11 000 kg
Bränsletankar: 960 liter
Vattentankar: 300 liter
Personer: 12
CE-klass: B
Info: www.abys-yachting.com