31 augusti, 2011

Lyft för båten visas i Nynäshamn

En ny amerikansk båtlyft är en av de produkter som passar för alla som vill lyfta båten. Den kan ses i gästhamnen i Nynäshamn i höst och kommer att visas på mässan i Älvsjö i november. Det amerikanska företaget HydroHoist uppfann den flytande båtlyften redan på 50-talet och har sedan dess varit världsledaren inom flytande båtlyftar.

Pressrelease:

En flytande båtlyft är i princip en båtvagga fastsatt i stora polyetentankar som fylls med vatten då båtlyften sänks, och med luft då den lyfts. Att fylla respektive tömma tankarna tar cirka tre minuter.

Fördelarna är många med denna typ av båtlyft: den tar inte större plats än en båtplats, den hindrar båten från att slå in i bryggan, den är med sitt materialval så gott som underhållsfri, båten behöver inte bottenmålas och det är lätt att serva båt, propellrar, drev och propelleraxlar ifrån den. Vidare kan båtlyften ligga i året runt varför båten kan vinterförvaras på båtliften.

En flytande båtlift är dessutom mer prisvärd än en fast båtlift. Installationskostnaden är avsevärt mycket lägre och den passar även vid djup som kan vara problem för en fast båtlyft.

De flytande båtlyftarna kostar från 75 155 kr och uppåt och installationskostnaden från 5 000 kr och uppåt. De finns för båtstorlekar från 2 000 kg till stora servicelyftar, som klarar upp till 55 ton.

Info: www.bryggkompaniet.se

Kommentarer

karl a klungtvedt 09:29:45 2011-10-12

har en 10 tonns båt i båt hus,hvordan vil dette fungere
med denne båtliften?