31 augusti, 2011

Kappsegling på Riddarfjärden

Den 10-11 september arrangeras finalseglingarna för Volkswagen X-35 Cup Grand Prix 4 i Stockholm. Seglingsevenemanget äger rum på Riddarfjärden vilket gör det möjligt för både seglare och åskådare att ta del av den årliga seglingen.

Volkswagen X-35 Cup är ett seglingsevenemang på högsta Grand Prix nivå. Ett Grand Prix består av två seglingsdagar där 6 banseglingar och 1 distanssegling genomförs. Under lördagen den 10 september går startskottet för bankappseglingarna på Riddarfjärden och på söndagen den 11 september startar distanskappseglingen utanför Restaurang Kungsholmen.

Åskådare kan följa banseglingarna från Norr Mälarstrand (Restaurang Kungsholmen), Riddarholmen och Östra Långholmen, och distansseglingen även från Smedsudden och Stora Essingen (Restaurang Lux).

Arrangör är Nacka Strand Yacht Club tillsammans med Whyshore Yachting & Marketing.

– Det finns ingen bättre kappseglingsarena än Riddarfjärden, det känns otroligt roligt att vara delaktig i detta evenemang när man flyttar in seglingen till folket och gör alla delaktiga. Som ung älskade jag Segelbåtens Dag och jag ser fram emot fler kappseglingar inne i Stockholm de kommande åren, säger Klabbe Nylöf, VD Whyshore Yachting & Marketing.

Info: www.volkswagenx-35cup.se