2 september, 2011

Två flytande båtmässor i Stockholm i helgen

Båtmässorna Allt på Sjön i Gustavsberg och den flytande båtmässan i Wasahamnen i Stockholm är i full gång. Vädrets makter är på utställarnas sida och besökarna kan på en och samma dag få ta del av ett mycket omfattande utbud av båt. I Gustavsberg visas över 210 båtar vid bryggorna och i Wasahamnen ett 50-tal nya båtar. Mässorna är öppen 2-4 september. Den stora bilden ovan är från Gustavsberg.

Redan första dagen av mässan i Gustavsberg så kom det gott om folk. Solen sken och utställarna var på ett mycket gott humör.

– Detta bekräftar att utställarna tror på ett koncept med en professionellt arrangerad båtmässa i branschens egen regi. Andra nyckelfaktorer är fri entré och gott om gratis parkeringsplatser, säger Patric Borén, projektledare hos Sweboat.

På mässan kommer det finnas både segel- och motorbåtar från 15 till 55 fot. Det bjuds på nära 30 världs- och Sverigepremiärer som till exempel Alukin SC 750, Arcona 410, Aquador 35 C, Beneteau Sense 50, Dehler 41, Elan 210 Grandezza 27 DC, Linjett 34, Westline 25 Sport, X-Yachts XP 44 med flera.

– Dessutom kommer det där att finnas en stor tillbehörsavdelning med över 40 företag som bara visar och säljer marina produkter. Allt från rigg och segel till marinelektronik, vinterförvaring och båtvård.

Även Sjöräddningssällskapet, Skärgårdsradion och Sjöpolisen kommer att finnas på plats för att visa upp sig för besökarna.

– Detta ställer höga krav på oss men med erfarenheten från det mycket uppskattade Öppna Varv på Orust i ryggen kommer vi att ge både utställarna och besökarna en riktigt bra mässupplevelse, säger Patric Borén.

Allt på Sjön i Gustavsberg arrangeras av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund den 2–4 september i Gustavsberg på Värmdö. Mässan håller öppet för allmänheten 2 – 4 september 2011 kl. 10–18 alla dagar. Den 5 och 6 september arrangeras provkörningar för kunder och media.

Den flytande båtmässan i Wasahamnen lockade betydligt färre nya båtar, men arrangörerna har valt att komplettera med en del begagnade båtar. Dessutom visas flera fina klassiska båtar upp av Båthuset.

Info: www.alltpasjon.nu

Bildtext:
Allt på Sjön 2011 arrangeras i hamnen hos Arcona i Gustavsberg.

Kommentarer

Flytande båtmässan kass 20:43:52 2011-09-02

Vilken besvikelse, inga båtar, inga besökare, var där igår torsdag. Kommer inte tillbaka! Den mässan har gjort sitt.

Peter 19:08:51 2011-09-03

Kanonmässa i gustavsberg massor av båtar och folk idag

Perra 21:27:19 2011-09-05

Ehhh.. Mässan började fredag?! Tycker du det är konstigt att inga besökare/båtar var där torsdagen?!

Båtälskare 22:19:15 2011-09-06

Fina mässor båda två tycker jag!
Lite olika stil. Den i gustavsberg satsar på många besökare och den i stan satsar på rätt besökare. Skulle vara väldigt intressant att veta var det såldes flest båtar.