2 september, 2011

Sunseeker Manhattan 53 premiär i Southampton

Nya Sunseeker Manhattan 53 får sin brittiska premiär på årets PSP Southampton Boat Show, som hålls i mitten av september. På mässans första dag, 16 september, kommer både Britain’s Got Talent stjärnan Ronan Parke och Sunseekers grundare, Robert Braithwaite, att vara med. En av nyheterna med denna stora yacht är att interiören har tagits fram i samarbete med Armani/Casa.

Sunseeker Manhattan 53 är en vidareutveckling av Sunseekers flybridge sportbåtar. Den utgör det allra senaste i serien med Manhattan range. Båten får sin världspremiär först på båtmässan i Cannes och därefter i Southampton.

Jämfört med föregångaren, Manhattan 52, får nya Manhattan 53 ökade innerutrymmen, mer volym och större mångsidighet. Sunseekers designers har varit försiktiga för att få till rätt blandning mellan interiörlayout, yttre gemenskapsutrymmen och hela båtens proportioner.

Till det yttre är detta en omisskännlig Sunseeker, men i Manhattan 53 har varvet använt den allra senaste tekniken och materialen. Det säger inte så lite eftersom Sunseeker är ett av de varv i hela världen som verkligen leder utvecklingen av yachter framåt.

Vid utvecklingen av båten byggde Sunseeker upp en modell i fullskala för att få rätt känsla i inredningen. Det helt nya skrovet har gett ökade innerutrymmen, men ger trots det en sportig känsla. Båten har all den senaste navigationsutrustningen, dubbla förarplatser med mera.

Info: www.sunseeker.com