8 september, 2011

Räddningsstege för moderna akterspeglar

Det är inte helt enkelt att ta sig ombord i alla moderna segelbåtar om man trillar i vattnet. Flera båtar har olika konstruktioner med utfällbara plattformar eller bara väldigt små inbyggda badplattformar. För att vara säker på att komma ombord snabbt och säkert kan det vara smart att investera i en riktig räddningsstege.

Båtsystems nya räddningsstege BT72-180 är designad för att passa den ofta begränsade monterbara ytan på dagens moderna akterspeglar, med infällbar badplattform eller öppen akter. Säkerhetsstege kan fällas ut nerifrån vattnet av den nödställde.

BT72-180 är en slimmad trestegs stege som ger maximal säkerhet. Den nya stegen är 860 mm lång, endast 180mm bred och monteras med två genomgående bultar. Den är utformad med två korta stöttor som stabiliserar stegen mot skrovet i utfällt läge.

Stegen är tillverkad i högglanspolerat syrafast AiSi 316 stål och utformad med platta fotvänliga steg. Stegen är teleskopisk och uppfällbar till minilängden 365mm. Rekommenderat ca pris i butik är 2400 kr.

Info: www.batsystem.se