12 september, 2011

Många nyheter från Jeanneau inför 2012

Franska Jeanneau gör en rejäl satsning på nyheter inför 2012. Inför säsongen har inte mindre än fem helt nya modeller presenterats. Det är en öppen båt med mittpulpet och fyra kabinbåtar i olika storlekar för både fiske, vattensport och för den som är ute på längre semesterturer med familjen.

Det franska storvarvet, som är en av världens största båttillverkare, jobbar med stor respekt för den skandinaviska marknaden. Detsamma gäller Jeanneaus ägare, Beneteau, som också tänker mycket på Skandinavien i sin produktutveckling. Beneteau är dock mer inriktat på större båtar och har sagt att de ska ta fram nya modeller ända upp till 100 fot.
En av de öppna båtarna från Jeanneau är denna Cap Camarat 8.5 CC. Det är en stor mittpulpetsmodell med rejäla stolar samt hel akterbänk och en stor ruff för två personer. Båten har bra stuvmöjligheter och mycket öppna utrymmen på däck.
Cap Camarat 8.5 CC är en stor pulpetbåt och bör tack vare sin design och skrovlängd ha goda sjöegenskaper. Båten väger dessutom cirka 3 ton, vilket också bör bidra till en gedigen gång i sjön.
Förutom svensk standardutrustning säljer Rodins Marin i Uddevalla de här båtarna med vad de kallar ”RODINS EDITION”. Det omfattar bland annat godkänd låsögla, elankarspel i fören, dynor och ryggstödsdynor i fören, soldynsats i fören, kylskåp samt spoltoalett med hålltank. Kort sagt, båtar som är komplett utrustade för svenska kunder.

Tekniska specifikationer:
Längd: 8,42 m
Bredd: 2,98 m
Vikt ca: 3 000 kg
Rek max motor: 1 x 350 hk eller 2 x 225 hk
Bränsletank: 400 liter
Info: www.rodinsmarin.se