13 september, 2011

Reapris på klassisk yacht

I dessa tider av ekonomiskt dåliga nyheter blir man lätt påverkad och tror att allt är negativt. Men det finns möjligheter att göra klipp i alla lägen. För den som har en riktigt stort plånbok finns det till exempel gott om tillfällen att köpa bra och fina båtar till rätt pris. Den engelska marknaden har i ett par år varit en sådan reamarknad, men nu verkar de flesta fina begagnade båtarna vara sålda där och blickarna vänds åt andra håll. Det finns dock båtmäklare som erbjuder bra båtar, till exempel denna klassiska yacht.

Det är den klassiska segelyachten Truly Classic 78 “Bontekoning” som är till salu för ”endast 1 980 000 Euro plus moms, det vill säga över 20 Mkr.
Bontekoning är, enligt mäklaren, perfekt för den som vill göra långa och bekymmersfria turer tillsammans med familj och vänner till jordens alla hörn. Dessutom är hon en skönhet att beundra även vid kaj. Hennes linjer är klassiskt eleganta och ombord finns gott om fina träarbeten och all tänkbar utrustning.
Under 2010 genomgick Bontekoning en fullständig kontroll och service av allt tekniskt ombord. Skrovet målades och hon fick även nya segel.

Tekniska specifikationer:
Mått: 24,00 m
Bredd: 5,6 m
Djupgående: 2,60 m
Byggår: 2006
Motor: Perkins M185
Hemmahamn: Barcelona
Pris: EUR 1.980.000 exklusive moms
Info: www.seaindependent.com