14 september, 2011

Svedea Båtförsäkring värvar chef från Atlantica

Utmanaren inom svensk båtförsäkring knyter ännu ett tungt namn till sig. Conny Landström, välkänd profil i båtbranschen och tidigare chef för Atlantica båtförsäkringar, som börjar på en tjänst som affärsutvecklare hos konkurrenten Svedea Båtförsäkring. Sedan starten för mindre än ett år sedan har bolaget inlett samarbete med ett stort antal båthandlare och valts som samarbetspartner av bland andra Interboat och Ryds.

Conny Landström kommer att arbeta med affärsutveckling och partnersamarbeten på Svedea Båtförsäkring. Han är en välkänd profil i båtbranschen där han arbetat i 30 år, senast som chef för Atlantica där han under perioden 1996–2010 starkt bidragit till bolagets framgångar och dessförinnan hos NK Kristensson och Marine Power, generalagenter för Mercury och MerCruiser.

– Svedea har som uttalad strategi att rekrytera de bästa i branschen. Att Conny Landström väljer att komma till oss är ett kvitto på att vi uppfattas som en intressant och attraktiv arbetsgivare. Connys erfarenheter kommer att vara till stor nytta i vår framtida utveckling, säger Pär Pettersson, VD för Svedea.

– För att lyckas inom båtförsäkring krävs entreprenörsanda, korta beslutsvägar, hög specialistkompetens och driv hos personalen. Det vet jag av egen erfarenhet, säger Conny Landström. Därför var det lätt att välja Svedea framför andra alternativ. Det ska verkligen bli roligt att få vara med i ett hungrigt gäng med höga målsättningar.

– Vårt mål är att bli nummer ett och med Conny ombord på Svedea kommer vi att öka tempot ytterligare. Det är inga tvivel om att hans långa erfarenhet, breda kunskap och stora kontaktnät kommer att vara värdefulla verktyg för oss, säger Jonas Roberts, affärsområdeschef på Svedea Båtförsäkring.

Info: www.svedea.se

Bildtext:
Fr. v. Jonas Roberts, Conny Landström och Pär Pettersson.