16 september, 2011

Nyhetsflod från engelska varv i Southampton

De engelska storvarven satsar kraftigt på produktutveckling för att vinna marknadsandelar på en sviktande marknad. Fairline kommer med flera nya modeller, Sealine likaså och Sunseeker visar både nya modeller och ett bra ekonomiskt resultat. Princess Yachts visar bland bland annat sin nya V72 (bilden). Båtliv är på plats på Southampton Boat Show, som pågår till och med nästa helg.

Premiären på Southamptonmässan är första gången som Princess visar sin nya V72. Det är en riktig sportyacht med enorma dimensioner och kanske den mest spectakulära sportyachten på marknaden idag.

Det är många år sedan Princess först visade sin V42-modell, som blev trendsättaren för den framgångsrika V-klassen. V72 med sin eleganta profil och vackra detaljer är en bra fortsättning i den här serien.

Hon har ett djupt V-skrov som är tillverkat med vakuuminjicering, vilket är miljövänligt och dessutom ger homogena och starka plastjobb. Däcket har fått helt ny design jämfört med andra V-klassbåtar och 72-fotaren har förstås gott om utrymmen trots att det är en riktig sportyacht.

Boutrymmena är fördelade på tre lyxiga kabiner med högsta material i inredningen och fina detaljer. Styrbords dubbelkabin kan förses med en utfällbar extra dubbelbädd om så behövs.

Tekniska specifikationer
Längd: 22,25 m
Bredd: 5,38 m
Djupgående: 1,60 m
Deplacement: 42 ton
Bränsletankar: 4 400 liter
Vattentankar: 755 liter
Motoralternativ:
Twin Caterpillar C32 ACERT (2 x 1623mhp)
MTU 10V 2000 M94 (2 x 1723mhp)

Princess Yachts International köptes 2008 av L Capital 2 FCPR, en investmentgrupp sponsorerad av LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) och Groupe Arnault. LVMH group omfattar mer än 60 internationella lyxvarumärken inklusive Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi, De Beers, Moet Chandon, Veuve Clicquot, Krug och Feadship.

Info: www.princessyachts.com