19 september, 2011

Premiär för nya Sunseeker 53 Manhattan

Sunseeker har brittisk premiär för sin nya Sunseeker 53 Manhattan på PSP Southampton Boat Show. Det här är en riktigt lyxig yacht för ett båtliv som är långt ifrån vanlig svensk båtklubbsnivå på alla sätt, men Sunseekers båtar är ändå alltid värda att ta en extra titt på. Sunseeker har också visat att det går att skapa framgång på en jobbig marknad genom att vara innovativ och satsa på nyheter. Företagets resultat för förra året är klart positivt. På premiären stod före detta Formel 1-föraren Eddie Jordan för högtidstalet.

Sunseeker beskriver själva den nya båten som ytterligare ett steg i utvecklingen av flybridge sports yachter. Serien med namnet Manhattan är deras fräckaste flybridgebåtar och den nya 53:an har även visats på båtmässan i Cannes i september.

Den nya båten är en uppföljare till Manhattan 52, men den har större innerutrymmen och är mer mångsidig, enligt företagets pressrelease. Sunseekers egna designers har på ett försiktigt sätt kombinerat layout med proportionerna. Båten är omisskännligen en Sunseeker.

Under byggnationen har varvet använt en fullskalemodell av interiören för att vara säkra på att göra allt rätt från början. Ett sådant arbetssätt gör också att desigenrs kan optimera användningen av alla utrymmen ombord.

Båten har ganska kantiga linjer, vilket den delar med andra tillverkare som till exempel Sealine. Tidigare har dock Sunseeker gjort sig kända för ett mjukare designspråk med svepande linjer som ofta har gått längs hela båtens sidor.

Pris med två stycken Caterpillar C12 715 dieselmotorer på vardera 715 hk från 788 000 Pund plus moms.

Info:
http://www.sunseeker.com/range.php
www.facebook.com/sunseekerinternational
www.twitter.com/sunseeker_intl