19 september, 2011

Ny Squadron 50 flybridge från Fairline Boats

Fairline Boats presenterar en helt ny Squadron 50 flybridge på PSP Southampton Boat Show, som pågår 16–25 september. Den brittiska båttillverkaren har tagit fram en helt ny modell med smartare design och tre kabiner och två badrum, vilket ger mycket stor innervolym. Det är ett viktigt försäljningsargument i klassen runt 50 fot, där många större båttillverkare har väldigt fina båtmodeller.

Ägarna till den nya Squadron 50 får en kabin med utrymmen i en klass som normalt återfinns i båtar på 60 fot eller mer. Kabinen har panoramafönster, vilket ger mycket ljus och en ökad rymdkänsla i kabinen. Två ytterligare kabiner har singelbäddar som enkelt kan förvandlas till dubbelkojer. För den som behöver finns det möjlighet att få även en fjärde besättningskabin med egen ingång till cockpit.

Fairlines designtrend går mot utökade utrymmen inne i båten och på däck. Ett par exempel är den stora salongen och de ljusa däcksutrymmena på den här båten. För första gången på en Fairline motor yacht har pentryt i den här båten placerats akteröver i salongen.

En av finesserna hos den nya Squadron 50 är ett nytt, patentsökt system för att sjösätta båtens jolle, Fairline Tender Launch System. Det är placerat på badplattformen och klarar mindre båtar upp till exempelvis en Williams 285 Jet RIB.

Försedd med 2 x Volvo Penta D9-575 EVC dieselmotorer kostar båten från 622 000 Pund plus moms. Med 2 x Volvo Penta D11-670 EVC dieslar kostar den från 654 400 Pund plus moms.

På båtmässan presenterar Fairline också två modellserier som har fått RINA Green Plus Yacht Certification för 2012: Targa express cruiser och Squadron flybridge motor yacht. Certifieringen tar hänsyn till saker som design, utrustning och båtens totala miljöpåverkan.

Tekniska specifikationer
Längd skrov: 14,96 m
Längd ö a: 15,31 m
Bredd: 4,47 m
Kojer: 6–7
Djupgående: 1,23 m
Bränsletankar: 2 288 liter
Vattentankar: 567liter
Info: www.fairline.com