4 oktober, 2011

Nytt flaggskepp från Honda på 250 hk

Honda lanserar nu sin nya flaggskeppsutombordare BF250. Det är en 4-taktsmotor på 250 hk och klassledande ekonomi samt mcket goda prestanda. Honda BF250 beräknas att börja säljas i Sverige med början i januari 2012. Honda premiärvisade den helt nya 4-takts utombordsmotorn BF250 på den stora internationella båtmässan i Genua 1 oktober.

Pressrelease:

BF250 kombinerar en ny 3,6-liters V6-motor, den största i Hondas produktportfölj, med världens första system för direktluftinsugning för utombordare. Det nya systemet gör att båtföraren får tillgång till en motor med kraftfulla prestanda och låg bränsleförbrukning.

Designen hos BF250 skiljer sig från Hondas övriga utombordare genom att vara både slankare och smalare. Kåpan har skarpare, mer markerade linjer jämfört med tidigare modeller. Designen är genomgående strömlinjeformad och mer aerodynamisk med kromade linjer som förmedlar kraft och fart.

BF250 lanseras i den helt nya färgen Aquamarine Silver Metallic. Detta i kombination med den effektfulla nya exteriördesignen gör att BF250 lever upp till sin status som flaggskeppsmodell.

BF250 använder sig av Hondas unika BLAST3 -teknik, ett unikt tändstyrningssystem som ger kraftigt förbättrad accelerationsprestanda vid snabb acceleration från låga till medelhöga varvtal. BF250 är utrustad med ECOmo4 som är ett avancerat styrsystem för låg bränsleförbrukning som bidrar till motorns klassledande5 bränsleekonomi. Systemets avancerade och sofistikerade teknik ser till att BF250 levererar en utmärkt bränsleekonomi vid marschfarter.

Växelhuset har fått en helt ny och avancerad konstruktion som minskar motståndet i vattnet. I kombination med det nya utväxlingsförhållandet (2.0:1) och en mängd olika propellrar (diameter på upp till 16 tum) resulterar detta i en hög universalprestanda. Honda har även utvecklat ett system där tomgången sänks vid växlingsögonblicket för att få en mjukare växling.

Batteriladdningssystemet som är bäst i klassen, gör att BF250 uppfyller kundernas krav på extra elkapacitet ombord. Vid tomgångskörning justerar det nya, justerbara tomgångsladdningssystemet automatiskt motorns varvtal via motorstyrenheten så att laddningskapaciteten höjs när systemet registrerar en ökning av den elektriska belastningen.

Viktiga egenskaper hos den helt nya utombordaren BF250

Hög prestanda
Prestandan hos BF250 har uppnåtts med hjälp av en ny 3,6-liters V6-motor utrustad med Hondas unika tekniker VTEC™ och BLAST™, samt världens första system för direktluftinsugning. Detta system är utformat för att sänka lufttemperaturen i insuget, vilket ökar luftvolymen till motorn. Resultatet är högre effekt och mer kraft.

Bränslesnål
Den klassledande bränsleekonomin uppnås med hjälp av Hondas världskända bränsleinsprutningssystem PGM-FI8 och det egenutvecklade, avancerade styrsystemet för låg bränsleförbrukning, ECOmo.

Nytt växelhus ger förbättrad bränsleekonomi
Det nya, mycket effektiva växelhuset kännetecknas av utmärkta hydrodynamiska egenskaper som ger ett lägre motstånd under vattenytan och förbättrad bränsleekonomi. Växellådan har utväxlingsförhållandet 2.0:1, vilket möjliggör användning av propellrar med en större diameter, upp till 16 tum.

Styrsystem för lägre motstånd vid växling
ECU:n (motorstyrenheten) anpassar tändinställningarna efter förarens körstil. Detta resulterar i ett lägre vridmoment för motorn och gör att det krävs mindre kraft vid växlingar.

Generator levererar klassledande prestanda Högeffektsgeneratorn levererar klassledande prestanda (90 ampere) och uppfyller därmed det ökade elkapacitetsbehovet till följd av de många marina utrustningar och enheter som är installerade på båtar i dag. BF250 erbjuder en laddningskapacitet på upp till 60 ampere vid normala driftförhållanden.

Utöver detta finns det en klassledande funktion i form av ett nytt, justerbart tomgångsladdningssystem som vid behov automatiskt laddar batteriet vid tomgångskörning och ger en uteffekt på upp till 40 ampere.

NMEA 2000
Nya BF250 är kompatibel med de internationella kommunikationsstandarderna under NMEA 2000 (National Marine Electronics Association). Möjlighet att ansluta NMEA 2000-kompatibel elektronisk displayutrustning, sjökortsplottrar, GPS-enheter, fisklokaliserings-utrustning m m gör att information om motorstyrningen kan visas och följas av båtföraren, vilket har den extra fördelen att det underlättar riggningen.

Info: www.honda.se