6 oktober, 2011

Satellitantenn som fungerar globalt

För fartyg som passerar olika världsdelar och vill kunna erbjuda besättning och passagerare TV ombord, har man hittills varit tvungen att byta LNB huvud i antennen samt mjukvara p.g.a. av de olika satellit-TV standarder som förekommer i exempelvis Europa och Nordamerika. Det är riskabelt, svårt och istället har man Fått välja att vara utan TV viss tid. KVH lanserar nu en satellit-TV antenn som fungerar helt globalt.

KVH introducerar TracVision HD11, världens första riktigt Globala Maritima Satellit-TV-system med HD-stöd. Antennen är utrustad med universalt LNB som är kompatibelt med alla “direct-to-home”-TV-satelliter inkl. ett bibliotek med över 100 tillgängliga satelliter.

Att skifta satelliter, hantera sitt eget satellitbibliotek, kontrollera antennsignalen, görs enkelt i ett webbaserat system. Extra användarvänligt blir det om man använder KVH’s iPad©-, iPhone©- och iPod©-Appar.

Antennen är 1 meter, 4-axlad (3-axel + skew), stabiliserad och fungerar bra långt norrut såväl som när satelliten är rakt ovanför. Det går att koppla obegränsad mängd mottagare i de fall man exempelvis vill kunna se TV i varje hytt. Antennen har inbyggd GSM Remote Support modul för diagnostik och uppgradering av satellitbiblioteket.

Leveranser av KVH TracVision HD11 påbörjas under kvartal 4, 2011. Tillverkaren, KVH Industries, Inc. är världsledande tillverkare av stabiliserade satellit-TV antenner och har sålt över 150.000 system för båt/fartyg, bil och flyg världen över.

Info: www.cordland.se