12 oktober, 2011

Mattias Klum berättar om sina spännande uppdrag

Mattias Klum, en av världens främsta naturfotografer, kommer till Fotomässan i Stockholm den 18-20 november för att berätta om sina uppdrag. Mattias Klum var förste svensk – och en av de yngsta fotograferna någonsin – att få en bild publicerad på omslaget till det ansedda amerikanska magasinet National Geographic.

Sedan dess är han en regelbunden medarbetare i tidningen och har även publicerats i tidskrifter som Geo, Stern, Der Spiegel och New York Times. Till Fotomässan kommer Mattias Klum för att visa bilder och berätta om sina senaste uppdrag på Nya Guinea, Island, i Botswana och Kina. Han kommer också att berätta om sina pågående filmprojekt.

Många av hans bilder och filmer har visat naturens storslagenhet, men också dess skörhet. För sitt outtröttliga arbete med att belysa miljöfrågor har Mattias Klum bland annat belönats med flera internationella priser och Hans Majestät Konungens medalj av 8:e storleken.

En av många nyheter på Fotomässan i år är ett Creative Center. Här får man som besökare inspiration och ny kunskap om hur man kan ta bättre bilder, efterbearbeta och utvecklas som fotograf. Steg för steg presenteras små och enkla knep för att nå bästa resultat. I Creative Center finns också möjlighet att prova sina nyvunna kunskaper på olika typer av kamerautrustning.

– Det här blir en kreativ kunskapsplats där våra besökare utan kostnad kan utnyttja Fotomässan till att lära sig något nytt och utvecklas i sitt fotograferande, säger Magnus Winter, projektledare för Fotomässan.
Info: www.fotomassan.com

Foto: Samuel Svensäter.