18 oktober, 2011

Nu laddar Volvo Ocean Race upp i Alicante

Nu öppnar spanska Alicante dörrarna för Volvo Ocean Race. En tre veckors fest inleder denna världens tuffaste jorden-runt-segling under de mest extrema förhållanden som man kan tänka sig. Alicante Race Village är redo för Volvo Ocean Race 2011–12.

Festligheterna startade med en hyllning till Rolling Stones innan de sex teamen i Volvo Ocean Race presenterades för tusentals åskådare vid festligheterna, som drog igång i fredags. Kvällen avslutades med enorma fyrverkerier, som lyste upp himlen över Race Village.

Hela anläggningen är uppbyggd ungefär som arrangemangen kring Formel 1. Det är en 40 000 kvadratmeter stor anläggning byggd för shower, konserter, restauranger och all underhållning som kan tänkas.

Avsikten är främst att locka ännu fler människor att bli intresserade av det fantastiska seglingsevenemang som Volvo Ocean Race Experience är. På plats finns bland annat Volvo Ocean Race sailor, som kan upplevas i en 3D bio, komplett med simulator och winschar. Här finns också konstnärskollektivet Skeleton Sea, som leder arbetsgrupper under rubriken Keep the Oceans Clean!.

I centrum för Race Village ligger de sex stycken 70ft Volvo Open 70 båtar som ska tävla jorden runt. Den här gången är tävlingen 39 000 Nm och går över världens tuffaste farvatten.

Team Telefónica, CAMPER med Emirates Team New Zealand, Team Sanya, Abu Dhabi Ocean Racing, Groupama sailing team och PUMA Ocean Racing med BERG Propulsion är de team som ska delta. För första gången någonsin är teamens hamnområden öppna för allmänheten, vilket ger en unik chans att se hur väl seglarna förbereder sig.

– Ett av våra mål har varit att förvandla Volvo Ocean Race till en festival. På sjön är det en tävling och på land är det en festival, säger Volvo Ocean Race vd, Knut Frostad.

– Volvo Ocean Race är något för alla att uppleva och ta del av.

Alicante Race Village är öppen från kl. 10.00 till kl. 00.30 från söndag till torsdag med extra kvällsöppet till kl. 01.30 på fredagar. Inträdet är gratis utom för några konserter.

På området blir det också några speciella inledande race. Starten för huvudtävlingen går 5 november, då teamen ger sig iväg på sin 6 500 Nm långa delsträcka till Kapstaden i Sydafrika.

På Volvo Ocean Races hemsida finns massor av information, filmer och annat intressant.

Info: www.volvooceanrace.com