20 oktober, 2011

Chris-Craft Corsair 28 på Scandinavian Boat Show

Europapremiär för en helsvart version av 2012 års Chris-Craft Corsair 28 (blå båt på bilderna) på Scandinavian Boat Show i Stockholm. Det är den svenska generalagenten, Vått, som gör en satsning på Chris-Craft. Företaget är även generalagent för Pursuit, Tiara och Boston Whaler och ställer därför samtidigt ut Pursuit 345 Offshore och Pursuit 315 Offshore.

Pressrelease:

– 2012 års modell av Chris-Craft Corsair 28 är utrustad med de allra finaste materialvalen och högkvalitativ utrustning som Butter Cream vinyl med Ivory Cream insert-klädsel, teakbaserat fördäck och skarndäck samt teak på durken, motorluckan och badbryggan, elektroniskt justerbart förarsäte, Garmin 8-tumsskärm med mera, säger Göran Andersson på Vått.

– Just detta exemplar, med svart skrov och överbyggnad, som vi visar på mässan har dubbla 5,7-liters 300 hk Mercruiser-motorer, vilket ger 600 sköna hästkrafter och upp till 50 knop med full gas. Den går mycket stabilt, accelererar snabbt och är mycket lättmanövrerad, trots sin storlek.

Chris-Craft Corsair 28 är 9 meter lång och 3,05 meter bred. Den har sovplats för två i ruffen, kylskåp och teakbord i sittbrunn samt ankarspel i fören. Båten kan utrustas med en motor, upp till 420 hk Volvo Penta eller 430 hk Mercury, alternativt dubbla 300 hk MerCruiser- eller dubbla 320 hk Volvo Penta-motorer. Corsair 28 går även att få med dubbla Volvo Penta D3 dieselmotorer på 220 hk.

Datum för Scandinavian Boat Show 2011:
9-13 November

Öppettider:
Ons-Fre: 11-20
Lör-Sön: 10-18

Info: www.vatt.se

Info: www.scandinavianboatshow.se