21 oktober, 2011

Produktvarning för liv- och räddningsvästutlösare

CM Hammar har i september 2011 gått ut med ett tillkännagivande angående deras utlösare till uppblåsbara liv- och räddningsvästar. CM Hammars liv- och räddningsvästutlösare används till CE märkta livvästar och till typgodkända (rattmärkta) räddningsvästar enligt det marina utrustningsdirektivet (96/98/EC). Utlösaren har en insvetsad tätningspackning.

Under 2006 uppgraderade CM Hammar plastmaterialet i tätningspackningen, allt för att förbättra packningens tätningsegenskaper och hållbarhet. På ett mindre antal tätningspackningar, som är tillverkade före 2006, har materialet åldrats i förtid. Detta beror troligen på att de utsatts för hög värme i kombination med hög fuktighet. Tätningspackningen kan då bli styvare, ändra färg och i vissa fall spricka med läckage som följd.

CM Hammar vill förhindra att en skadad tätningspackning utsätter användaren för fara. Om du har en liv- eller räddningsväst tillverkad innan 2006 som inte har blivit kontrollerad nyligen så rekommenderar företaget att du kontaktar närmsta auktoriserade servicestation. Tillverkningsdatum kan du hitta på insidan av liv- eller räddningsvästen.

Om du vill kontrollera liv- eller räddningsvästen själv så kan du besöka företagets hemsida för ytterligare information: www.cmhammar.com

Livvästar tillverkade efter 2006 omfattas inte av denna varning.