28 oktober, 2011

Världspremiär för nya Malö 37 på Scandinavian Boat Show

Svenska Malö Yachts är ett av de varv som har världspremiär för en ny modell på årets upplaga av Scandinavian Boat Show i Stockholm. Det är den nya 37-fotaren som ska visas upp där för första gången. Under 2010 var det världspremiär för en annan nyhet från Malö: nya Malö 47.

Fyra Malö 47 har redan levererats under våren/sommaren 2011.

Malö Yachts bygger nu vidare på 47-konceptet och introducerar nu en ny Malö 37 och en ny Malö 40. Nya Malö 37 kommer att premiärvisas på Scandinavian Boat Show i november.

– Malös historia sträcker sig ända tillbaka till 1939 och när vi utvecklar våra modeller så är det i samklang med vår historia och framtid. När vi förändrar designen på Malö så beror det på att vi utvecklat funktionen på något sätt. Drivkraften är samtidigt att räta ut linjer och tydliggöra linjer som har ett organiskt flöde – och foga samman till ett tydligare helhetsintryck, säger Fredrik Forsgren, designer på Malö Yachts.

– Detta har vi lyckats med på Malö 47 som introducerades 2010, och nu är fortsätter vi med att applicera samma koncept på våra modeller Malö 37 och Malö 40.

Info: www.maloyachts.se