28 oktober, 2011

Uppdaterat skrov till Ruptech 32

Den svenska och mycket exklusiva “skärgårdsracern” Ruptech 32 har försetts med ett uppdaterat skrov. Det Täbybaserade företaget bakom båten har valt att “göra en bra båt ännu bättre” och därför tillsammans båtkonstruktören Ocke Mannerfelt bland annat modifierat steglisterna i förskeppet.

Vi har gjort modifieringarna på vår demobåt och testat den i grov sjö på Kanholmsfjärden och ute på öppet hav med vindstyrkor upp till 15 sekundmeter, skriver Ruptech Marine i ett pressmeddelande.

De fortsätter:
“Resultaten visade sig bli mycket bra; sjöegenskaperna i krabb och grov motsjö har väsentligt förbättrats samtidigt som ljudnivån vid förarplatsen har sänkts med hela 5 decibel. På Kanholmsfjärden i 11 till 13 sekundmeter och väldigt stökig sjö var det bekvämt att åka i både med och motsjö i farter runt 40 knop. På öppet hav utanför Sandhamn med 1 till 1,5 meters våghöjd kunde vi åka bekvämt i motsjö i 25 knop. I medsjö kunde vi höja farten till 35 knop och fortfarande åka bekvämt. Efter modifieringen har vi kunnat höja ”komfortfarten” i grov sjö med 10 -15 knop.”

Båten på bilden är den första versionen av Rupert 32, alltså inte den med det uppdaterade skrovet.

Tekniska fakta:
Längd: 10,10 m
Bredd: 2,90 m (med fender)
Vikt: 3 500 kg
Bränsletank: 450 liter
Vattentank: 80 liter
Hålltank: 50 liter
Kojer: 2 + 2
Motor: Volvo Penta D6-370/DPR
Pris: från 2,3 Mkr med omfattande utrustning

Info: www.ruptechmarine.com

Kommentarer

Nils 20:42:54 2011-10-28

Vilket misslyckande efter ett år!