31 oktober, 2011

Prins Carl-Philip och September seglade med Puma i Alicante

I lördags startade Volvo Ocean Race i Alicante. Under lördagens in-port race hade segelbåten “Mar Mostro” och PUMA Ocean Racing powered by BERG-teamet med sig en celeber besättningsmedlem – Prins Carl-Philip. “Mar Mostro” kammade hem en fin andra plats.

Resultat från lördagens race:
1. Abu Dhabi Ocean Racing / 53 minutes 44 seconds/ 6
2. PUMA Ocean Racing powered by BERG / 1:07:58 / 5
3. CAMPER with Emirates Team New Zealand / 1:10:11 / 4
4. Team Sanya / 1:10:43 / 3
5. Groupama sailing team / 1:11:11 / 2
6. Team Telefónica / 1:12:08 / 1

Under söndagens pro-am race deltog Prins Carl-Philip i det tredje racet, där även den svenska artisten September var en av besättningsmedlemmarna. “’Mar Mostro” kom även då tvåa. September uppträdde även i Race Village under lördag kvällen då det bjöds på festligheter.

En annan svensk är också i hetluften på allvar. Det är veteranen Mange Olsson, som har fått den stora äran att delta som skeppare i Legends Race inför tävlingen. Han rattar en gammal VOR-båt mot väldigt namnkunniga motständare.

PUMA:s partner under 2011-2012 Volvo Ocean Race är svenska företaget BERG Propulsion, en av världens ledande konstruktörer och tillverkare av propellrar med vridbara blad för kommersiell sjöfart. BERG Propulsions produkter är designade och utvecklade med minskad negativ miljöpåverkan i åtanke, strävar efter att ge bränslebesparingar och miljömässiga fördelar för alla produkter.

Under de nio månaderna av Volvo Ocean Race 2011-2012 som avslutas i Galway, Irland, i juli 2012 kommer teamen att segla mer än 39 000 Nm av världens mest förrädiska hav via Kapstaden, Sydafrika, Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten, Sanya, Kina, Auckland, Nya Zeeland, runt Kap Horn till Itajaí, Brasilien, till Miami, Florida, USA, Lissabon, Portugal, Lorient, Frankrike, avslutning i Galway.

PUMA Ocean Racing team är återigen under ledning av Read (Newport, Rhode Island, USA). Tillsammans har besättningen vunnit Around the World Race sju gånger. I laget ingår: Tom Addis, Navigator (Sydney, Australien), Ryan Godfrey, trimmer och drivrutiner (Adelaide, Australien), Kelvin Harrap, trimmer och drivrutiner (Napier, Nya Zeeland), Brad Jackson, Design Coordinator & Watch Kapten (Auckland, Nya Zeeland), Rom Kirby, trimmer och drivrutiner (Newport, Rhode Island, USA), Michael “Michi” Müller, Bowman (Kiel, Tyskland), Tony Mutter, Aerodynamik Koordinator & Watch Kapten (Auckland, Nya Zeeland), Casey Smith System Manager & Bowman (Brisbane, Australien), Jonathan “Jono” Swain, Helmsman & trimmer (Durban, Sydafrika), Arden Oksanen, Media besättningsman (Jackson Hole, Wyoming, USA), Kimo Worthington, General Manager (Venedig, Kalifornien , USA), och Tim Hacket, Landström Team Manager (Sydney, Australien).

Info: www.volvooceanrace.com

Bilderna:
PUMA Ocean Racing powered by BERG during the Volvo Ocean Race 2011-12 Pro-Am Race in Alicante. Left: PUMA skipper Ken Read; Right: Petra Marklund. (Foto: Amory Ross/PUMA Ocean Racing/Volvo Ocean Race)

vor111030_roman_1638
Pro-Am Race day during the Volvo Ocean Race 2011-12 Alicante stopover. Prince Carl Philip of Sweden with Ken Read, Skipper of PUMA Ocean Racing powered by BERG Propulsion. (Foto: IAN ROMAN/Volvo Ocean Race)

PUMA_Alicante_InPort_8156
Credit: Chris Hill/PUMA Ocean Racing
29 October 2011. Alicante, Spain. The PUMA Ocean Racing powered by BERG crew races down the course during the first In-Port Race of the Volvo Ocean Race 2011-2012.

PUMA-ALICANTEINPORT_PHOTO_02
PHOTO: Amory Ross/PUMA Ocean Racing
29 October 2011. Alicante, Spain. Onboard PUMA’s Mar Mostro during the In-Port Race as part of the start of the Volvo Ocean Race 2011-2012: (left to right) BERG CEO Håkan Svensson, HRH Prince Carl Philip of Sweden, PUMA CEO Franz Koch, and PUMA Ocean Racing powered by BERG skipper Ken Read.