4 november, 2011

Jeanneau Sun Odyssey 44 DS med helt nya linjer

Jeanneau presenterar helt nya linjer i sin nya båt Sun Odyssey 44 DS. För designen står Franck Darnet och Olivier Flahault, som har konstruerat en båt med mer rymd än tidigare jämförbara modeller. På utsidan har den nya 44:an renare linjer än tidigare modeller från Jeanneau.

Sittbrunnen är både rymlig och riktigt komfortabel. Däcket är flushat och alla winschar och skot/fall är enkla att nå.

Bland det som syns allra mest i designen märks de specialfärgade sidofönstren. De känns helt naturliga i den yttre designen av båten samtidigt som de släpperin väldigt mycket ljus i salongen på ett elegant sätt.

Designern till Sun Odyssey 44DS har särskilt tänkt på alla dem som vill ha bekväm segling. Båten har därför självslående fock, rullmast och gott om bra stuvutrymmen för både segel och utrustning.

Salongen i Sun Odyssey 44 DS är utförd med en layout som påminner om valnöt. Den är väldigt ljus, enligt de bilder som varvet har skickat ut, och besättningen får en panoramavy ut.

Salongsbordet är monterat så att det kan justeras på höjden och även användas som drinkbord. Inget att rekommendera för svenska seglare, med andra ord…

Båten har ett rymligt navigationsbord och en rymlig Meridiansoffa i salongen. Denna kan göras om till koj eller vilobädd under segling eller när man ligger i hamn.

Ägarkabinen har en extra stor bädd på 2×2 m, två bekväma fåtöljer och extra gott om stuvutrymmen. Kabinen har direktingång till badrummet.

Även gästkabinerna är generöst tilltagna för en båt i den här storleken. Bland utrustningen ingår en läderklädd bänk och åtskilliga sturutrymmen.

Jeanneau beskriver själva Sun Odyssey 44 DS som en revolutionerande båt, särskilt vad gäller design och materialval.

Sun Odyssey 44 DS kommer att visas på flera av de stora båtmässorna i Europa kommande vinter.

Info: www.franck-darnet-design.com