Princess storsatsar på Londons båtmässa 2012

Mitt i lågkonjunkturen gör engelska Princess Yachts en storsatsning på Tullett Prebon London International Boat Show (Londons båtmässa), som hålls 6 – 15 januari 2012. På plats finns bland annat 32 M, som är en av den engelska lyxbåtsbyggarens största modeller. Princess har även en efterlängtad världspremiär för nya V39.

För bara ett par dagar sedan kom beskedet att en av världens största fritidsåtsproducenter – franska Beneteau – drar sig ur Londons båtmässa 2012. Detta trots att Beneteau är ett av de varv som faktiskt har klarat sig bäst det senaste året.

Princess Yachts International satsar dock på att göra en riktigt fin mässa på hemmaplan. De engelska varven är alltid noga med att visa upp sig i all sin glans och lite till på båtmässorna i Southampton och London.

Det Plymouthbaserade företaget lanserar en mindre båt än vad de hittilsl har visat och även större båtar, som 32 M.

Höjdpunkten på mässan är Princess V39, som får världspremiär och därmed markerar att Princess är tillbaka i segmentet under 40 fot.

V39 har en unik skrovdesign och är försedd med två stycken Volvo Penta D6-330 dieselmotorer. Interiören sägs vara rymlig för storleksklassen och alla detaljer är gjorda i väl utvalda material.

Priset för den nya V39 startar på £235,000 (ex moms).

Även Princess V57 gör internationell debut på Londonmässan. Vi återkommer med mer information om den båten.