8 juli, 2013

Rinker etablerar sig i Sverige

Ett av USA:s största och äldsta båtmärken finns nu representerat i Sverige. Nordic Nautical AB är exklusiv återförsäljare för Rinker Boats och tillhandahåller hela det omfattande modellprogrammet som sträcker sig från 18 till 40 fot. Etableringen innebär också att befintliga Rinker-ägare får lokal tillgång till reservdelar.

Rinker Boats kan spåra sina anor ända tillbaka till 1930-talet och är USAs äldsta båtmärke sett till kontinuerlig produktion. De första exportbåtarna gick faktiskt till Sverige, år 1968! I vårt land är Rinker mest känt för varumärkena Captiva och Fiesta Vee. Captiva är fortfarande benämningen på båtar av typen bowrider och day cruiser medan Express Cruiser numera är namnet på midcabin-båtarna.

“Rinkers båtmodeller erbjuder kvalitet till ett mycket attraktivt pris. Det är rejäla båtar med stora utrymmen och mycket utrustning. Det gör dem till ett mycket bra alternativ för den svenska båtköparen”, säger Christian Bjersér, VD för Nordic Nautical AB.

Om Rinker Boats: Sedan 1945 har Rinker gjort sig känt för kvalitet, pålitlighet och klassledande prisvärde. Rinker Boats är en del av Nautic Global Group, USAs fjärde största båttillverkare där även ledande tillverkare inom andra segment ingår; Hurricane Deck Boats, Godfrey Pontoon Boats och Polar Kraft Aluminum Fishing Boats.

Info: www.nordicnautical.se