10 juli, 2013

Premiär för Belize 54 Sedan – ny båtserie från Riviera

Motorbåtsvarvet Riviera i Australien har haft en relativt bra försäljning de senaste åren. Så bra att företaget har introducerat ytterligare en modellserie – Belize motorbåtar. På bilderna här intill syns den allra för Belize 54, som levererades till kunder i Florida i USA.

Enligt Rivieras internationella försäljningschef, Chris McCafferty, har Belize fått extra mycket uppmärksamhet just från USA. Anledningen är de klassiskt eleganta linjerna på de här yachterna, som leder tankarna till italienska båtar från till exempel Mochi Craft.

Den Belize 54 som nyligen levererades i USA har skrovnummer åtta. Båten är som sagt klassiskt designad, men byggd med modern teknik. Motorbestyckningen består av två stycken Cummins Zeus 600 hk dieselmotorer med pod drives, vilket ger fartresurser på 30 knop och en räckvidd i marschfart på cirka 400 Nm.

Ägarna till just den här båten heter Richard och Annette Barnes. De är erfarna båtmänniskor med bland annat tio längre kryssningar med egen båt bakom sig.

För paret, som bor i Runaway Bay, var lösningen med Cummins Zeus Drive system med joystick, som fungerar liknande Volvo Penta IPS med joystick, en anledning till att de köpte båten.

– Nu kan vi göra enkla tilläggningar i hamnarna och kan hantera båten enkelt, säger Richard Barnes.
Bland utrustningen ombord märks ett pentry med rostfria arbetsytor, två 15 tums G Series Raymarine skärmar samt AIS, radar, en extra djupmätare, nattkamera med mera.

Paret Barnes jungfrutur gick dock längs den australiska kusten. Riviera ligger utanför Brisbane och parets Belize 54 fick därför ta dem till platser längs Guldkusten, bland annat Bait Reef i North Queensland, en tur på över 1 400 Nm.

Info: http://www.belizemotoryachts.com.au/