12 juli, 2013

Blogg om Bottenviken

På en ny blogg bothnianbay.wordpress.com presenteras de bästa resmålen i Bottenviken, både i Sverige och i Finland. Texterna skrivs av personer som kan kusten och öarna i Bottenviken på sina fem fingrar, antingen via sin hobby eller via sitt yrke. I bloggen kommer de att berätta om sitt personliga förhållande till Bottenviken med egna ord och bilder.

– Författarna skriver fritt om sina goda och dåliga erfarenheter i Bottenviken. De kommer också att ge tips på platser som man definitivt bör besöka på båda sidor av viken, förklarar Mirva Leppälä, projektledare för projektet Boundless Bothnian Bay som driver bloggen.
Bloggarnas texter kommer senare att läggas ut på en webbportal där alla destinationers tjänster och möjligheter presenteras, vilket kommer att hjälpa Bottenviksbesökare att planera sina resor.

Olika relation till Bottenviken
Skribenterna är alla Bottenviksvänner med olika relation till området. En del är hängivna båtmänniskor, andra är filmare och fotografer. I skrivarstallet finns också vildmarksguider, geografer och personer som arbetar med naturturism.

Från Sverige deltar från början tre bloggare: Peter Lugnegård, Kristin Allebrink och Ulf Bystedt och fler är på väg in i skrivarstallet. Från den finska sidan deltar från början fem bloggare: Keijo Suihko, Juha Kalaoja, Panu Pohjola, Olavi Joensuu och Nina Mäki.

Boundless Bothnian Bay, Gränslösa Bottenviken, är ett samarbetsprojekt mellan Sverige och Finland. Målet med projektet är att skapa ett enhetligt område med välkända attraktioner och utmärkt service. Projektet ska stärka och utveckla Bottenvikens kustområde och dess öar som ett viktigt besöksmål och en kraftkälla för både företag, lokalbefolkning, besökare och områdets beslutsfattare. Medverkande i projektet är kommunerna som ingår i Bottenviksbågen, från Skellefteå till Karleby. Projektet är delvis finansierat av EU:s strukturfond Interreg IVA Nord-programmet.

Följ bloggen: http://bothnianbay.wordpress.com