15 juli, 2013

Mercure Hotel i samarbete kring VM i segling

Mercure Hotel satsar på att nå nya gäster i seglingspubliken genom att gå in som partner till två av sommarens stora seglingstävlingar. Hotellkedjan kommer att synas både i den pågående Volkswagen X-35 Cup och i X-35 Världsmästerskap i Malmö i slutet av augusti.

– Vi seglare är ett resande folk och eftersom vi inte bor i tävlingsbåtarna behöver vi ha bra hotell. Mercure är ett perfekt boende för oss med trevliga hotell och bra service, säger Klabbe Nylöf, arrangör för Volkswagen X-35 Cup och Volkswagen X-35 VM i Malmö.

Många svenskar är inbitna seglare och intresset för kappsegling ökar stadigt. Volkswagen X-35 Cup började i maj och har två deltävlingar kvar före finalen i Stockholm i september. VM i klassen X-35 arrangeras i år för första gången i Sverige den 27 augusti-1 september.

Tävlingsdeltagarna checkar in
I Volkswagen X-35 Cup är Mercure sponsor till Volkswagens egna team, Volkswagen Sailing Team och förser både teamet och funktionärerna med hotellrum under säsongen. Inför VM i X-35 kommer hotellkedjan att vara närvarande på exponeringsmaterial i hamnen och tävlingsteamen kommer att checka in på Mercure Hotel Malmö. Mottagningar och evenemang i samband med VM kommer också att hållas på hotellet.

– Segling är en av de största sporterna i Sverige så självklart vill vi vara en partner till de här publika evenemangen. Mercure Hotel Malmö är ett av de största hotellen i regionen och vi har bra kapacitet att ta hand om tävlingsdeltagare såväl som publik i samband med VM, säger Malin Widmarc-Nilsson, försäljnings- och marknadschef på Norse Hotels som driver Mercure i Sverige.

Nyrenoverade hotell med hög service
Mercure Hotel är en hotellkedja som öppnade under våren i Sverige med nyrenoverade hotell i Malmö, Nyköping och Stockholm. Hotellen har en konferensprofil med väl utvecklade konferensavdelningar och har också många privatgäster på weekendresor och semester.

– Vår stora styrka är servicenivån och det personliga bemötandet på hotellen. Och vi är bra på att ta hand om stora grupper, så seglarna kommer att vara väl omhändertagna hos oss, säger Malin Widmarc-Nilsson.