15 juli, 2013

Anna Kjellberg vann New York Women’s Invitational

Svenska Anna Kjellberg och hennes besättning från Göteborgs Kungliga SS tog sent på söndagskvällen svensk tid hem segern i den prestigefyllda matchracing-regattan New York Women’s Invitational.

Tack vare sin seger i grundomgången tidigare i veckan, vann Anna & Co även totalt, när finalmatcherna mot brittiska Lucy Macgregor fick avbrytas på grund av för svag vind vid ställningen 2 – 2:

– Jag kan knappt fatta hur bra vi seglat i denna regattan! Tjejerna har varit helt magnifika. Jag är så glad att få styra en båt med ett så himla bra gäng. Kommunikation, trim, taktik, starter – allt har funkat så bra, skrattar en överlycklig Anna Kjellberg.

New York Women’s Invitational är den fjärde deltävlingen av fem i nystartade Women’s International Match Racing Series, som tidigare besökt Frankrike, Sydkorea och Danmark. Segern i USA innebär att Anna Kjellberg nu ligger på andra plats i hela den internationella serien. Lysekil Women’s Match den 5 – 10 augusti är seriens finaltävling, där sammanlagt 100 000 dollar i prispengar står på spel.

Slutresultat i New York Women’s Invitational, det näst sista evenemanget i 2013 års Women’s International Match Racing Series (placering/skeppare/besättning/nationalitet/seriepoäng/prispengar):

1. Anna Kjellberg, Karin Almquist, Vanja Lundberg, Marie Berg, Annie Wennergren, Annika Carlunger, SWE, 25, 2 600 USD 2. Lucy Macgregor, Penny Clark, Kate Macgregor, Claire Lasko, Jody Sanders, Alana O’Reilly, GBR, 22, 1 600 USD 3. Lotte Meldgaard Pedersen, Anna Holmdahl White/Wyz Mooney, Liz Baylis, Brittany Demetriou, Sonja Draben, Dawn Riley, DEN, 19, 1 300 USD 4. Stephanie Roble, Jessica Eastwell, Maggie Shea, Martha Pitt, Ann Schwagerl, Kyra Goldsmith, USA, 14, 1 100 USD 5. Caroline Sylvan, Megan Six, Anne Corvi, Sara Sigvardsdotter, My Karlsten, Theres Wolgast, SWE, 12, 1 000 USD 6. Nicole Breault, Molly Carapiet, Dana Riley, Julie Servais, Karen Loutzenheiser, Julie Mitchell, USA, 10, 900 USD 7. Claudia Pierce, Alessandra Angelini, Paige Cook, Marie Kent, Janelle Peat, Aimee Famularo, NZL, 8, 800 USD 8. Madeline Gill, Farrah Hall, Chantal Hearst, Danielle Gallo, Sue Disanti, Laurel Gaudet, USA, 6, 700 USD

Ställning i Women’s International Match Racing Series efter fyra deltävlingar, i Frankrike, Korea, Danmark och USA (placering/rorsman/nationalitet/WIMRS poäng):
1. Lucy Macgregor, GBR, 66
2. Anna Kjellberg, SWE, 61
3. Stephanie Roble, USA, 47
4. Lotte Meldgaard Pedersen, DEN, 44
4. Camilla Ulrikkeholm, DEN, 44
6. Caroline Sylvan, SWE, 26
7. Tamara Echegoyen, ESP, 25
7. Klaartje Zuiderbaan, NED, 25
7. Claudia Pierce, NZL, 25
10. Julie Bossard, FRA, 22
11. Katie Spithill, AUS, 19
12. Alexa Bezel, SUI, 17
13. Merel Witteveen, NED, 15
13. Ekaterina Skudina, RUS, 15
15. Nicole Breault, USA, 10
16. Susannah Pyatt, NZL, 9
17. Milly Bennett, AUS, 8
18. Anna Kjellgren, SWE, 7
19. Madeline Gill, USA, 6
20. Anne Marit Hansen, NOR, 4
20. Sung-Eun Choi, KOR, 4
20. Morgane Dréau, FRA, 4

Lysekil Women’s Match är med 300 000 SEK (50 000 USD) i prispengar världens största årligen återkommande tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, publicitet och prispengar. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan förstås och följas av publiken.

Världens främsta kvinnliga matchracingbesättningar deltar i den åttonde upplagan av Lysekil Women’s Match, som arrangeras 5 – 10 augusti av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar.
Lysekil Women’s Match är final i nya Women’s International Match Racing Series, med tävlingar i Frankrike, Korea, Danmark, USA och Sverige. Den internationella seriens prispott på 50 000 USD fördelas i Lysekil.

Huvudsponsorer för Lysekil Women’s Match är Preem och Thun Tankers, med Lysekils Kommun som värdstad.

Info: www.lysekilwomensmatch.se