6 augusti, 2013

Team Anna Kjellberg är laddade inför tuffa race

Team Anna Kjellberg (bilden) är laddade inför tuffa race i Lysekil. – Det är härligt att vara tillbaka i Lysekil och det är alltid gott när det inledande träningspasset är avklarat, nerverna lägger sig lite. Det var mycket roligt att segla med Marie Björling för första gången i går, hon har ju själv styrt under många år och min känsla är att vi är väldigt lika, säger Anna Kjellberg.

– Om möjligt är ännu lugnare än mig. Vi är redo för tävlingsstart, det kommer garanterat att bli tuffa race där det gäller att ge allt för att vinna! Startlistan denna vecka är det tuffaste hittills i år, och så ska det såklart vara när det är final för första gången i Women International Match Race Series.Vi ser fram emot en rolig vecka och hoppas på att bjuda publiken på många tajta och spännande race, säger Anna Kjellberg.

Idag tisdag startar Lysekil Women Match, världens största matchracingtävling för kvinnor på vattnet utanför Lysekil. Tävlingen är finalen i den nystartade första kvinnliga matchracingtouren Women International Match Racing Series.

Anna Kjellberg ligger på andra plats i serien efter brittiska Lucy Macgregor, och har chans att vinna touren totalt.
Tävlingen i Lysekil är speciell för Anna, då hon vann VM brons i Matchracing i Lysekil 2009. Teamets nära och kära är på plats i Lysekil med stor hejarklack, och sedan hoppa steamet på stort stöd från publiken på klipporna.

Teamet denna segling består av:
Marie Björling, Linnéa Wennergren, Karin Almquist, Annie Wennergren, Annika Carlunger och Anna Kjellberg.

Twitter: teamannaswe
Instagram: teamannaswe
Facebook Team Anna Kjellberg -SWE Match Race Challenge