8 augusti, 2013

Havskampen – en social tävling mot utanförskap

Förra årets uppskattade tävling Paf Charity Cruise kommer i år tillbaka i ett annat format 2013 i form av tävlingen Havskampen som pågår 10 till 14 augusti. Projektet drivs ideellt med syftet att motarbeta utanförskap.

Målet är att samla in en miljon kronor till Ung cancer. Spelbolaget Paf är stolt huvudsponsor.

Det åländska spelbolaget Paf initierade och genomdrev 2012 Paf Charity Cruise som blev en av årets stora snackisar i sociala medier under sensommaren. Speciellt på plats på slutdestinationen och knytkonferensen Sweden Social Web Camp var galeasen Albanus en given samlingspunkt.

– Det är roligt att Paf Charity Cruise vuxit till Havskampen. Konceptet passar Pafs fokus på att bidra till minskat utanförskap där vi genom möten mellan människor vill medverka till ett mer öppet och inkluderande samhälle, säger Johan Landgren, chef för Paf i Sverige.

Att bidra till goda ändamål ligger spelbolaget Paf varmt om hjärtat. Allt överskott från Pafs, Play among friends, verksamhet har ända sedan starten 1966 gått till goda ändamål och gör så fortfarande.

Under fem dygn tävlar i Havskampen lag East och lag West mot varandra i olika uppdrag som alla syftar till att på olika sätt samla in pengar till organisationen Ung Cancer. Tanken är samtidigt att skapa varaktiga jobb för unga arbetssökande och uppmärksamma lösningar på utanförskap i vårt samhälle. Havskampen är som Musikhjälpen – fast som en tävling som äger rum till havs, i hamnar och i det digitala molnet. Målet är att samla in en miljon kronor till organisationen Ung cancer.

På paf.com kan du stötta projektet genom att slå vad om resultatet i tävlingen samt vilket lag som vinner i ett antal lokala matcher i Pafboll där lokala lag utmanar Havskampens deltagare. För varje enskild person som spelar på ett Havskampen-odds skänker Paf 50 kronor till insamlingen.

Havskampen pågår under perioden 10-14 augusti och gör 5 hamnstopp:
Marstrand och Mariehamn 10/8
Nynäshamn 11/8
Malmö 12/8
Kalmar och Ystad 13/8
Karlshamn 14/8.

Därefter åker båtarna och deltagarna vidare till Sweden Social Web Camp för att bidra med sina erfarenheter från projektet.

Läs mer om Havskampen och hur du kan bidra till insamlingen på www.havskampen.se
Följ hur det går i projektet på www.havskampen.se och taggen #havskampen

Bilden:
16 juni träffades Havskampen-nätverket för workshop och kick-off på Brewhouse och Kajskjul 8. Med fanns traineer Emmanul Laus, Christoffer Sandström, Niklas Helgesson och Mari Halmetoja, PAF, Ung Cancer och blivande matroserna Ernest Radal och Kajsa Melen. Vi föredde oss för det gemensamma välgörhetsarbetet till förmån för Ung Cancer. Foto: Joakim Ahlén.

Info: http://www.youtube.com/watch?v=ukjpxKqE3BE