11 augusti, 2013

Svaga vindar i Avantimer ORCi EM i Sandhamn

Avantime ORCi EM, som även kallas havskappseglings-EM, avslutades under lördagen med ett bankappseglingsrace på havet utanför Sandhamn. 59 båtar deltog i tävlingens sista race. Lördagens seglingar tog plats med svaga ändock jämna vindar, till skillnad från fredagens race.

Resultaten visar på jämna race under veckan mellan de som kämpade i toppen. Norge plockar med sig ett guld och ett silver hem från ORC 1 och Sverige fick glänsa med två brons och ett guld fördelat över de tre klasserna. Estland hade även de ett bra EM med ett guld och två silver. Tysklands enda medalj i årets EM kom i ORC 2 och var av bronsfärgad valör.

Slutliga totalresultatet för Avantime ORCi European Championship 2013;

ORCI 1:
1. Trucknor Wolfpack, Thomas Nilsson, KNS-N, Norge
2. Camilla, Martin Vordahl, KNS, Norge
3. Blixt Pro Sailing, Thomas Blixt, KSSS, Sverige

ORC 2:
1. Teknova/Albatross, Bengt Falkenberg, GKSS, Sverige
2. Premium, Priit Tammemägi, KJK, Estland
3. Xenia, Ralf Lässig, WYC, Tyskland

ORC 3:
1. Sugar 2, Mihkel Kosk, PYC-ES, Estland
2. Katarina II, Aivar Tuulberg, PYC-ES, Estland
3. Team Arken Zoo, Patrik Forsgren, KSSS, Sverige

Foto: Malcolm Hanes.