13 augusti, 2013

Draco gör comeback med tre nya modeller

Det norska båtmärket Draco gör comeback med tre nya modeller. Namnet Draco är mycket välkänt bland motorbåtsälskare och många av båtarna med de klassiska linjerna syns fortfarande längs våra kuster. I januari är det dags för comeback för tre helt nya modeller.

Det är Windy Boats som ser till att Draco återuppstår. Mycket är dock förändrat. Draco hade en välkänd linjeföring, för vilken designerna Kåre Drangsholts och Jan Herman Linge var ”ansvariga”.

De nya båtarna – i storlekarna 22, 25 och 28 fot – för mest tankarna till modernare båtar som till exempel Windy SR 52 Blackbird. Rak stäv och skarpa linjer i kombination med modern färgsättning kommer att sätta Draco på kartan.

– Vi måste bara få namnet Draco tillbaka där det hör hemma, nämligen på skrovsidan på en motorbåt, säger Windys vd, Knut Heiberg-Andersen.

– Vi talar bara om att namnet kommer att kännas igen. Det är inte möjligt att finna något genetiskt arv mellan de nya och de gamla Draco, säger Knut Heiberg-Andersen till Batmagasinet.no.

De nya båtarna är resultatet av ett samarbete mellan Windy och Naval Architects i Hampshire i England. Båtarna är avsedda för utombordare och ska byggas i Polen.

Premiären sker på båtmässan i Düsseldorf i januari 2014, där den nya 25-fotaren blir först ut.