14 augusti, 2013

Garmin gör det enklare att följa Tjörn Runt

När Tjörn Runt seglas till helgen är det enklare än någonsin att följa hur det går för de olika deltagarna. Garmin har satt sin spårsändare GTU 10 på 30 stycken potentiella vinnarbåtar. Dessa kommer publiken komma följa genom sina Smartphones eller iPads ute på klipporna eller hemma i soffan. Appen heter Garmin Tracker. Det går även bra att följa båtarna på en vanlig dator på http://my.garmin.com. Logga in med användarnamn: tjornrunt och lösenord: garmin

Pressmeddelande:

Dessutom presenterar Garmin fyra nya modeller av plotter och kombinerad plotter/ekolod med inbyggd 10Hz antenn. Med en helt ny slimmad design, pekskärm och oslagbar positionering erbjuder nya GPSMAP 500- och 700-serien alla de funktioner som båtägare och sportfiskare efterfrågar.

Garmin premiärvisar nya 500- och 700serien på den internationella båttillbehörsmässan METS i Amsterdam 13–15 november 2013.

– Båtföraren kan förlita sig på att denna nya serie av plottrar tar dem till deras fiskeställen med oslagbar precision, säger Pontus Fernström, marin försäljningschef på Garmin International.

– Tack vare Spread-Spectrum CHIRP-tekniken kan fiskaren se djupare än någonsin, med perfekt målseparation.

Både 500-seriens 5 tums VGA-skärm och 700-seriens 7 tums WVGA Multi-Touch skärm erbjuder perfekt skärpa och prestanda – lika tydligt i dagsljus som i mörker.
Båda serierna får en ny slimmad look när de flushmonteras. 700-serien kan även monteras på bygel och 500-serien på ett svirvlande fäste. Tillsammans med Garmins kända användarvänlighet kommer dessa plottrar bli det självklara valet vid varje rorkult och ratt.
Enheterna har inbyggd Bluetooth™ för trådlös styrning av kompatibel media och Wi-Fi som är kompatibel med Garmin BlueChart® Mobile App.

Med en ny högkänslig 10Hz GPS/GLONASS mottagare kan både 500- och 700-serien uppdatera sin position och kurs upp till tio ggr/sekund, vilket ger en betydligt mer följsam navigationsupplevelse på skärmen. Denna nya GPS-mottagare förbättrar också noggrannheten när du markerar waypoints och navigerar till någon av alla de 5000 waypoints som du kan spara. Så även när det kränger på sjön kommer din navigering förbli stabil.

I serien ingår GPSMAP 527, 721, 527xs, och 721xs. Enheterna är kompatibla med BlueChart g2 Vision® på micro-SD så att du skall kunna navigera säkert var du än befinner dig. Med BlueChart g2 Vision får du funktionen Auto Guidance som ger dig förslag på en säker rutt som du kan följa till ditt mål. Dessutom kan du navigera med 3D-bild, både MarinerEye ovan vatten och FishEye under vattnet. Och som en hjälp i trånga sund, kanaler eller hamnar, visar g2 Vision ett stort antal flygfoton.

Den nya “xs-serien” har dels den nya högt prisade HD-ID ekolodsteknologin och dessutom ytterligare möjligheter med Spread-Spectrum CHIRP. Då den används tillsammans med en kompatibel CHIRP-givare visas kristallklara ekolodsbilder som hjälper dig hitta de perfekta fiskeställena, dolda skeppsvrak och dykplatser.

Med Garmins Sread-Spectrum teknik kommer du inte bara se extraordinär målseparation och upplösning på djupt vatten, du kan också ställa in olika frekvenser för att se specifika fiskearter. Bottenkonturer blir mer synliga och brus kan dämpas på djupare vatten för att skapa en jämnare och mer korrekt tolkning av vad som finns under vattenytan, för säkrare navigering och bättre fiske.

GPSMAP 700-serien är fullt kompatibel med Garmins radarantenner och både 500- och 700-serien är kompatibla med NMEA 2000.

Nya GPSMAP 500- och 700-serien beräknas finnas tillgängliga i mars 2013. GPSMAP 527 kommer ha ett rekommenderat pris på 7 795 kr och GPSMAP 527xs 8 795 kr inkl. akterspegelsgivare. GPSMAP 721 kommer ha ett rekommenderat pris på 16 995 kr- och GPSMAP 721xs 19 995 kr exkl. givare.

Info: www.garmin.se eller http://my.garmin.com
Logga in med användarnamn: tjornrunt och lösenord: garmin