22 augusti, 2013

Seglarfest i Stockholms skärgård 23 augusti

Förra året i mitten av september samlades ett större antal segelbåtar för att sätta rekord i eskadersegling. Seglingen gick mellan Nacka Strand och Sandhamn. Rekord blev det, inte mindre än 49 båtar ställde upp och i år är tanken att rekordet skall slås.

Samling vid pumpen fredagkväll den 23 augusti i gästhamnen på ön Grinda med uppladdning och middag inför årets upplaga av ”The D Day Stockholm”. En årligen återkommande eskadersegling och seglarfest i Stockholms skärgård. Evenemanget är ett samarabete mellan Beckerbåt, Dufour Yachts och Norberg Yachting som i år också engagerat Grinda/Grinda Wärdshus och Vaxholms Gästhamn som medarrangörer.

Senare i höst blir det även en ”The D Day Göteborg” och då mellan Nya Varvet vid Göteborg inlopp och Martstrand.

– Tanken är enkel. Vi vill samla så många Dufourseglare som möjligt, träffas, ha kul, njuta av sjölivet och segla eskader tillsammans i världens vackraste skärgård, säger Tore Becker.

– Att segla tillsammans är kul och man behöver inte alltid kappsegla för att göra detta. Absolut inget fel med kappsegling, tvärtom, kappsegling är underbart kul, men vi måste bli bättre inom seglingen att engagera fler inom fler olika typer av aktiviteter där alla kan hitta det de gillar bäst. Det fina med just segling är ju att man kan använda sin båt till alltifrån tuff kappsegling till lugn familjesegling och allting däremellan, säger Tore.

Årets upplaga av ”The D Day Stockholm” startar lördag morgon den 24 augusti precis utanför ön Grinda och efter en cirka 25 distansminuter lång bana i Stockholms skärgård går segelbåtarna i mål utanför Vaxholm med efterföljande seglarfest och BBQ i gästhamnen. Seglingen är indelad i två klasser där de mindre båtarna seglar en kortare bana och de lite större seglar en längre. Allt för att alla båtar skall komma i mål i Vaxholm ungefär samtidigt.

– Det kommer både många seglare och en stor publik till Grinda och Vaxholm. Det blir en häftig syn och kul evenemang med alla segelbåtar och bra drag på land, avslutar Pelle Norberg som är projektledare för evenemanget.

Bilden är från D Day 2012.

Info: www.norbergyachting.com