25 augusti, 2013

Mercure Hotel ny mötesplats för seglings-VM

Den 28 augusti startar folkfesten kring seglings-VM i Malmö. Den naturliga mötesplatsen för seglare och sponsorer är förstås västra hamnen men det finns också ett torrare vattenhål i Malmö – nyrenoverade Mercure Hotel med hotellrum för seglare och konferensavdelning för mingel och prisutdelning under tävlingen.

– Mercure kommer att bli en samlingsplats för alla som är engagerade i seglingstävlingen, säger Klabbe Nylöf, arrangör för Volkswagen X-35 VM i Malmö.

Många svenskar är inbitna seglare och intresset för kappsegling ökar stadigt. VM i klassen X-35 arrangeras i år för första gången i Sverige den 28 augusti-1 september. Mercure Hotel kliver in som partner med syftet att möta en ny målgrupp.

Tävlingsteamen checkar in på Mercure
Inför seglings-VM i X-35 kommer tävlingsteamen att checka in på Mercure Hotel Malmö och det kommer att hållas ett ”After Sail” event för sponsorer och seglare på hotellet. Mercures logotype kommer också att synas på båtar, kläder och i hamnen.

– Mercure Hotel är ett av de största hotellen i Malmö och eftersom VM i segling är en stor händelse i staden är vi naturligtvis delaktiga. Förutom hotellrum och möteslokaler har vi också en modern fransk bistro och en bar för eftersnack och trevligt segelsällskap, säger Malin Widmarc-Nilsson, försäljnings- och marknadschef på Norse Hotels, som driver Mercure i Sverige.

Nyrenoverade hotell med hög service
Mercure Hotel är en hotellkedja som öppnade under våren i Sverige med nyrenoverade hotell i Malmö, Nyköping och Stockholm. Hotellen har en konferensprofil med väl utvecklade konferensavdelningar och har också många privatgäster på weekendresor och semester.