26 augusti, 2013

Nio nomineringar till Årets Segelbåt 2013/2014

Hösten 2012 lanserade Maringuiden och Båtmässan tävlingen Årets Segelbåt. Bakgrunden till tävlingen är att nya nordiska båtar inte alltid kommer ifråga vid tester ute i Europa. Därför lanserade de gemensamt Årets Segelbåt.

Båtmässan i Göteborg och Maringuiden vill ge alla nyheter samma chans och i svenska vatten. Det sker genom att bjuda in alla, på marknaden, nya segelbåtar till testseglingar här hemma i våra egna farvatten. En jury bestående av sex personer väljer därefter ut tre båtar i de tre kategorierna Prestanda, Familj och Storbåt/lyx.

Vilka de nominerade blir meddelades i dag i samband med öppnandet av Öppna Varv 2013 på Orust. Efter ytterligare inspektioner på bl.a. Öppna Varv fortsätter juryn att testa de nominerade båtarna under hösten, varpå juryn utser en vinnare i varje kategori. Vinnarna hemlighålls till Båtmässan i Göteborg 2014, då de tillkännages.

De nominerade båtarna i Årets Segelbåt 2013/14 är:
Prestanda;
Xp 33
Far East 26
J70

Familj;
Dufour 410 Grand Large
Sun Odyssey 41DS
Hanse 345

Storbåt/lyx;
Hallberg-Rassy 55
Luffe 45
Solaris 37

Mer information om båtarna och varför de nominerats finns på www.batmassan.se