27 augusti, 2013

Kompakta och vattentäta action-kameror från Garmin

Garmin presenterar den nya actionkameran VIRB med HD 1080p och WideVü lins. Oavsett om du sysslar med action-sporter eller skall resa på semester med familjen så har VIRB unika funktioner som gör det enklare än någonsin att fånga varje liten händelse du är med om. VIRB är tålig, robust och vattentät (IPX7) och behöver inget extra skydd för att stå emot vädrets makter. Den är enkel att använda och drar minimalt med ström vilket ger över tre timmars perfekt videokvalitet i HD 1080p på en enda laddning.

VIRB är slimmad, robust och vattentät enligt IPX7 (en meters djup i upp till 30 minuter) och klarar även de mest extrema aktiviteterna. Du kan till och med använda den vid skidåkning och kajakpaddling utan att oroa dig för att den ska ta skada. Ett skyddsfodral för dykning finns som tillval, liksom en mängd tåliga fästen så att du kan montera VIRB på styren, hjälmar, surfbrädor mm. Väl monterad sitter den stadigt i sitt fäste och håller sig upprätt även när det skakar.

Du behöver inte vara proffsfotograf för att skapa fantastiska filmer och foton med VIRB. Med funktioner som digital bildstabilisering och objektiv förvrängningskorrigering kommer dina filmer ha hög kvalitet redan innan du börjar redigera dem. Med VIRB kan du dessutom ta 160 megapixels stillbilder samtidigt som en video spelas in. VIRB har en högupplöst 1.4 tum Chroma-skärm i färg, micro HDMI-utgång för snabb anslutning och en microSD-kortplats för kort upp till 64GB (ger över sju timmars 1080p video).

VIRB kan via ANT+ trådlös uppkoppling styras från andra Garmin-enheter såsom Edge® 810, fēnix™, quatix™ och Oregon® 600-serien, eller från en fjärrkontroll som finns som tillval. Därifrån kan du starta och stoppa inspelningen samt ta stillbilder (för en komplett lista över kompatibla enheter se garmin.com/virb).

VIRB Elite har alla dessa funktioner plus inbyggd WiFi, högkänslig GPS-mottagare, höjdmätare och accelerometer. Via WiFi kan du i Garmins app titta på det du spelat in eller använda din smartphone som fjärrkontroll. Det kommer också finnas en kostnadsfri app där du kan redigera och ladda upp foton och videos och dela med familj och vänner eller ladda upp på sociala medier såsom YouTube, Facebook och Instagram. Din position, hastighet och höjd ser du under inspelningen men kan också läggas in i videon vid redigering och därmed ta VIRB-upplevelsen till ytterligare en nivå. VIRB Elite är även kompatibel med andra ANT+ sensorer, såsom pulsmätare, kadenssensor och temperatursensor. Även denna information kan ses direkt i skärmen eller vid redigering läggas in i videon.

Via accelerometern har VIRB Elite funktionen Ski Mode som känner av om du åker utför i backen eller sitter i liften. VIRB Elite startar inspelningen automatiskt när du kör utför för att sedan gå in i standby-läge när du sätter dig i liften. Detta sparar både batteri och minne och gör det dessutom omöjligt att glömma att påbörja inspelningen innan du ger dig ut nedför berget. Låt VIRB Elite fokusera på att spela in medan du ägnar dig åt din aktivitet.

VIRB och VIRB Elite förväntas vara tillgängliga i september 2013 och kommer ha ett rekommenderat cirkapris på 2 895 kr respektive 3 895 kr.

Info: www.garmin.se