2 september, 2013

Tre helt nya modeller från Sunseeker i Southampton

De engelska båtvarven satsar stort på den flytande båtmässan i Southampton, som hålls 13–22 september. Sunseeker International kommer med tre stora nyheter, Sunseeker 68 Sport Yacht, 80 Sport Yacht och Manhattan 55. Samtliga får sin premiär på båtmässan.

Sunseeker utlovar en riktig ”showstopper” vid sin vanligtvis mycket stora monter, där de tre nyheterna hamnar i centrum. En av de båtar som har byggts för att verkligen kittla nybåtsköpare med stora plånböcker är 68 Sport Yacht, som sägs vara den perfekta kombinationen av innovation och design. Båten har en strömlinjeformad design och väldigt god manövrerbarhet.

Förutom en imponerande stor flybridge har båten lyxiga material, en wetbar och väl tilltagna solplatser för passagerarna. Ombord finns även stora panoramafönster för att ge ljus och skapa rymd.

80 Sport Yacht är en prestandamaskin för sin storleksklass. Den är extremt kraftfull och kommer att säljas med en rad olika motoralternativ, inklusive spektakulära Arneson ytskärande drev. Toppfarten anges till imponerande 44 knop.

Sunseeker 80 Sport Yacht är också byggd med lyxiga material i alla utrymmen. Den är tänkt för upp till åtta gäster och har en helt privat avdelning för dem som vill vara i fred på sjön, även för besättningen på upp till fem personer.

Manhattan 55 avtäcktes på förra båtmässan i Cannes – La Festival De La Plaisance in Cannes – men får nu sin premiär i hemlandet. Den är byggd för upp till sex gäster.

Även Sunseeker 40 Metre Yacht kommer att visas på Southampton International Boat Show. Det är den största yacht som företaget har visat på mässan och en riktigt majestätisk yacht.

Info: www.sunseeker.com