17 september, 2013

Sjötester av nya Rupert 80 i oktober

Rupert 80 är under färdigställande och enligt planerna ska båten testas i sjön med start i slutet av oktober. Båten byggs i Sverige och är en av två 80-fotare som är under produktion vid svenska eller svenskägda varv för tillfället.

Förutom Rupert 80 håller även Delta Powerboats på med sin 80-fotare, som blir flaggskeppet i Deltas flotta. Premiär för den båten planeras under hösten, då båten ska vara leveransklar.

Rupert Marine beskriver sin nya båt så här: ”Rupert Marines senaste design är en exklusiv 80-fots motoryacht avsedd för superyachtmarknaden och andra köpare med mycket höga krav”.

Rupert 80 är designad i samarbete med världskända designers och marina konstruktörer och den exteriöra designen är signerad Ted Mannerfelt. Rupert 80 är den första modellen i Rupert Yachts-serien som nu är under utveckling.

Rupert 80 kommer att utrustas med högsta tekniska standard och med alla de bekvämligheter och utrymmen för gäster och besättning som man kan förvänta sig av en verkligt exceptionell yacht.

Fartområde är mellan 32–46 knop och relevant bränslekapacitet kommer att säkerställa tillräcklig räckvidd. Särskild uppmärksamhet har ägnats åt att uppnå låga ljud/vibrationsnivåer, hög tillförlitlighet för alla system och låga underhållskostnader.

Info: http://rupertmarine.com/en/yachts-images.asp