19 september, 2013

Laddar mobilen med syre

Att ladda mobiltelefonen och andra elektroniska apparater är ofta ett gissel för den som gör långa expeditioner. Nya Hydrogen Reactor behöver bara tillgång till syre för att generera laddning och löser därmed problemet, dessutom på ett miljövänligt sätt. Den lilla laddaren är liten till storleken, har låg vikt och laddar snabbt en smart phone eller läsplatta ute i naturen.

Lösningen bygger på en både enkel, säker och miljövänlig lösning. Hydrogen Reactor förses med en liten patron med vätemolekyler som skapar laddning när den reagerar med syret i omgivningen. Enda restprodukten är vattenånga varefter produkten laddar olika typer av mobiltelefoner, iPads, läsplattor, kameror och annat som laddas via usb. Att ladda upp en urladdad iPhone helt och hållet tar cirka 1,5 timma vilket kan göras upp till 5 gånger i rad med en enda patron. Patronen är uppladdningsbar, vilket enklast ordnas på inköpsstället.

− Det här är verkligen framtidens lösning för energi, säger Paul Rosenquist på Brunton. Man kan tycka att man inte behöver så mycket elektroniska prylar i friluftslivet, men omvänt kan möjligheten att kolla e-post och kommunicera med omvärlden göra vistelsen i naturen längre.

Hydrogen Reactor väger endast 216 gram och är 11×7 cm stor. Den finns i tre fäger: svart, gul och orange. För den som gör långväga expeditioner är det bra att veta att produkten går bra att ta med på flyget.

Rekommenderat cirkapris är SEK 1299. Patronerna kostar 129 kr/ st (4-pack: 449 kr) och laddningen i butik kostar 50 kr. Finns i butik i november. Exempel på köpställe är Naturkompaniet (www.naturkompaniet.se).

Info: www.brunton.com