1 oktober, 2013

Galeon 445 HTC designad av Tony Castro

Polska Galeon har tagit fram ännu en ny båt i samarbete med den engelska designern Tony Castro. Den nya båten heter Galeon 445 HTC och är tredje generationen i det som beskrivs som Galeons nya serie med mer kurviga och aggressivt formgivna båtar.

Företaget Tony Castro Design är mycket välkänt och anlitat i båtbranschen. Den nya 445 HTS är en öppen och däckad sportmodell, avsedd för den som vill ha en båt med sportiga egenskaper men ändå full bekvämlighet ombord.

Layouten i 445:an är gjord så att båten har goda utrymmen för att bo och umgås med familj och vänner. Här finns bland annat en U-formad soffa, wet bar och en förarplats med dubbla sittplatser. Salongen och förarplatsen är ljusa och luftiga tack vare det öppningsbara taket, modell sport top. Båten har glasdörrar mot akterdäck, som ger extra tillgång till stora däcksutrymmen.

Båten har rejäla skarndäck på båda sidor fram till ett soldäck i fören. Under däck finns en ägarkabin med badrum midskepps och en gästkabin med dubbelbädd i fören. För gästerna finns ett separat badrum. Enligt designern är det väldigt gott om ljusinsläpp i hela båten för att skapa en ökad rymdkänsla.

Båten har gott om tekniska finesser och utrustning, som till exempel hydrauliskt höj- och sänkbar badplattform och ett garage för vattenskoter, RIB eller liknande.
Det öppningsbara taket över förarplatsen och salongen är elektriskt manövrerat.

Båten erbjuds med en rad olika motoralternativ, bland annat Volvo Penta IPS eller drev.

Tekniska data
Längd: 13,47 m
Bredd: 4,13 m
Djupgående: 0,95 m
Info: www.galeon.pl