2 oktober, 2013

Brandspot vann upphandling för målgången av Volvo Ocean Race

Brandspot AB kommer i nära samarbete med arrangören Göteborg & Co att utveckla och planera målgången för Volvo Ocean Race i Göteborg sommaren 2015. Sveriges ledande eventmanagementbolag inom seglingssport ser fram emot att få möjlighet att sätta ljus på en av Nordeuropas ledande evenemangsstäder.

I mitten av juni 2015 avslutas den tolfte upplagan av Volvo Ocean Race med en stor målgång i Göteborg. Nästa upplaga av världens största jordenruntkappsegling startar i Alicante, Spanien i oktober 2014 och när tävlingen nio månader senare når Göteborg är det Brandspot som tillsammans med arrangören kommer att planera och utveckla det megaevenemang som målgången innebär.

– Vi är väldigt glada och stolta över att få förtroendet att genomföra detta uppdrag och vi vill naturligtvis vara med och kraftsamla när de bästa sidorna av Göteborg som stad och segling som sport ska visas upp för världen, säger Brandspots VD Jan Torstenson.

Uppdraget har tilldelats Brandspot efter en offentlig upphandling från Göteborg & Co och inom företaget finns det mycket erfarenhet av att arrangera seglingsevenemang. När Volvo Ocean Race senast besökte Sverige 2009 var flera medarbetare från Brandspot med och ansvarade för genomförandet av hamnstoppet i Stockholm. Sedan 2007 har Brandspot arrangerat Sveriges största årliga seglingsevenemang Stena Match Cup Sweden på Marstrand samt RC44 Sweden Cup sedan 2011.

– Göteborgs värdskap för målgången av Volvo Ocean Race 2015 ger oss en unik plattform för stadens två största stadsutvecklingsprojekt, Älvstaden och arbetet inför 400-årsjubileet 2021, säger Camilla Nyman t f VD i Göteborg & Co. Vi är mycket nöjda att Brandspot med sin erfarenhet och kompetens nu skapar förutsättningar för att vi skall leverera ett fantastiskt evenemang.

Volvo Ocean Race 2014-15 startar i Alicante, Spanien den 4 oktober 2014 och därefter besöker tävlingen Kapstaden (Sydafrika), Abu Dhabi (Förenade Arabemiraten), Sanya (Kina), Auckland (Nya Zeeland), Itajaí (Brasilien), Newport (USA), Lissabon (Portugal), Lorient (Frankrike) på vägen till Göteborg. Göteborg har tidigare varit värdstad för ett hamnstopp i jordenruntkappseglingen 2001-02 och för målgången för tävlingen 2005-06.