8 december, 2015

Fiskeintresserade i Göteborg får egen mässdag

För tredje året i rad är sportfiske i fokus på Båtmässan i Göteborg. Ett fullmatat program som bland annat bjuder på några av Sveriges tyngsta fiskeprofiler på scenen och en hel del fiskeprylar bland montrarna.

1,6 miljoner svenskar ägnar sig åt sportfiske som hobby. Bengt Wallin, affärsansvarig för Båtmässan, ser intresset öka. Enligt honom stiger siffran till två miljoner om man räknar in ungdomar under 16 år i statistiken.

– Vi ser en ökad bredd bland de intresserade, allt fler ungdomar som har fiske som hobby, fler familjer som besöker mässor, fler kvinnor som fiskar och fler kvinnliga fiskeprofiler, säger Bengt Wallin.

Sportfiske har vuxit till en jätteindustri i Sverige som omsätter nästan fem miljarder kronor, enligt Havs- och Vattenmyndigheten.

Bland profilerna på mässans sportfiskedag märks Johan Klingberg, chefredaktör för Allt om Flugfiske, sportfiskarnas gäddexpert Tobias Fränstam och havsfiskeexperten Markus Lundgren. Dessutom kommer fiskeprofilen Claes ”Svartzonker” Claesson tillsammans med fiskeäventyraren och chefredaktören för Fiskejournalen Martin Falklind att dela med sig av sina allra bästa fiskehistorier på scenen. ”Svartzonker” är en av Sveriges absolut hetaste designer av beten, Zlatans fiskekompis och utvecklare av sportfiskeprylar för Abu Garcia.

På Båtmässan träffar du återförsäljare och en rad utställare inom sportfiske, Fiskejournalen och Sportfiskarna deltar och berättar om sin verksamhet. De första 400 besökarna som kommer till sportfiskeavdelningen får dessutom en gratis prenumeration på Fiskejournalen.

Båtmässan är mötesplatsen för allt liv vid, på och i vattnet. Årligen besöks mässan av cirka 60 000 personer med ett intresse för båt- och vattenliv. Båtmässan 2016 genomförs 6–14 februari på Svenska Mässan i Göteborg. Söndagen 7 februari äger sportfiskedagen rum.

 

Program: Sportfiskedagen söndagen 7 februari på Båtmässan 2016

Detta händer på scenen:

11.00 – Markus Lundgren – Havsfiske på västkusten

12.30 – Martin Falklind & Svartzonker – fiskehistorier

14.00 – Johan Klingberg – Flugfiske

15.30 – Tobias Fränstam – Predatorfiske

 

Info: www.batmassan.se