21 december, 2015

Erlandssons Brygga AB köper Benn´s AB

Erlandssons Brygga AB köper Benn´s Mast och Båttillbehör AB med en butik i Orminge på Värmdö. Det innebär att Erlandssons Brygga, som är ett av Sveriges största och starkaste företag inom båttillbehör, växer med en specialist med mer fokus på segling.

Bryggan (Erlandsons Brygga) drivs av Johan Josefsson, som grundade företaget, och Johan Klevstig. Benn´s drivs av syskonen Pia och Per Skoglund.

Bryggan har allt sedan starten satsat på att bli en stor och lönsam detaljist inom tillbehör för båtfolk. Företaget har vuxit snabbt och har butiker i Stockholm och en till på gång i Sisjön i Göteborg. Butiken i Kungens Kurva är en av världens största butiker särskilt avsedd för båtprylar.

– Benn´s omsätter 36 Mkr och har en enorm kunskap på segelbåtssidan, där vi är ganska svaga. De har inte samma inköpsmuskler som vi, så vi kan göra dem mer konkurrenskraftiga, säger Johan Josefsson.

– Vi känner att Benn´s är ett väldigt fint och välskött företag som vi passar bra ihop med. Mot slutkonsumenten kommer det här inte att märkas så mycket direkt, men på sikt ser båtägarna att vi samarbetar.

Bryggan omsätter i dagsläget cirka 100 Mkr. Med den nya Göteborgsbutiken och Benn´s kommer de upp i över 150 Mkr. Förutom butikerna driver bryggan även stort centrallager i Västervik på 6 000 m2.

Varumärkena bryggan och Benn´s fortsätter parallellt efter affären, som formellt sker 1 januari.