6 januari, 2016

Ocean Signal utser Marinplus till exklusiv distributör i Sverige

Marinplus har utsetts till ny exklusiv distributör för det engelska företaget Ocean Signal. Marinplus kan därmed erbjuda ett omfattande sortiment från Ocean Signal som inkluderar dess rescueME-produkter och SafeSea®-produkter för GMDSS-bruk.

Som en ledande distributör av användarvänliga och innovativa lösningar till båtbranschen i norra Europa, har Marinplus goda förutsättningar att stärka närvaron från den brittiska kommunikations- och sjösäkerhetsspecialisten Ocean Signal i landet.

– Vi är mycket stolta att få representera ett av världens starkaste varumärken inom räddnings- och säkerhetssektorn och kunna erbjuda företagets innovativa produkter som kan användas både på land eller till sjöss. Som marknadsledare, utvecklar Ocean Signal produkter som kompletterar vårt övriga sortiment perfekt. Vi ser fram emot att få erbjuda produkterna till våra kunder och ska se till att Ocean Signals varumärke stärks i Sverige, säger Håkan Blumenthal, VD på Marinplus AB.

Som tillverkare av säkerhetsprodukter för både fritidsanvändning och kommersiellt bruk, fokuserar forsknings- och utvecklingsföretaget Ocean Signal på noggrann design för att kunna erbjuda ett banbrytande utbud av lättanvända och kompakta produkter. Alla Ocean Signals produkter tillverkas med mycket hög kvalitet, har överlägsen batterilagringstid, lång driftstid samt generösa garantivillkor.

I sortimentet finns bland annat den nyligen lanserade och prisvinnande rescueME MOB1, världens minsta MOB som använder både AIS och DSC och som aktiveras automatiskt när flytvästen blåses upp, rescueME EDF1 som är det mest kompakta LED nödblosset, synligt upp till 7 NM/13 km, med upp till sex timmars driftstid. Dessutom finns den populära rescueME PLB1, världens minsta personliga nödsändare, rescueME EPIRB1, världens mest kompakta EPIRB:en samt den nyligen lanserade AIS Alarm Box som ger ett omedelbart larm när den upptäcker en AIS MOB/SART nödsignal.

Ocean Signals SafeSea®-sortiment erbjuder högkvalitativa och användarvänliga GMDSS-produkter, alla med unika branschledande funktioner. Produkter som nu blir tillgängliga genom Marinplus inkluderar V100 bärbar VHF-radio, S100 SART samt E100 EPIRB.

Marinplus kommer också att marknadsföra de nya personliga räddnings- och lokaliseringsprodukterna M100 och M100X som är framtagna för professionell användning och som lanseras inom kort.

Ocean Signals rescueME-sortiment, som inkluderar rescueME PLB1, rescueME MOB1, rescueME EPIRB1, rescueME EDF1 LED nödbloss, AIS Alarm box och SafeSea-sortimentet med GMDSS-produkter som inkluderar E100 och E100G EPIRB, S100 SART och V100 bärbar VHF samt M100 och M100X professionella personliga lokaliseringsprodukter, ger såväl fritidsanvändare och kommersiella användare användarvänliga, kompakta och prisvärda livräddningslösningar. Alla produkter är designade av mycket erfarna ingenjörer inom marinelektronik.

Kommunikations- och säkerhetsprodukter från Ocean Signal erbjuder exceptionella värden som möter eller överträffar internationella tekniska krav och säkerhetsstandarder. Noggrann design och innovation ger kommersiella fartyg, fiskare och fritidsanvändare tryggheten att sin Ocean Signal-produkt inte bara kommer att fungera, utan även överträffar förväntningarna, när den behövs som mest.

Efter att företaget köptes upp av Drew Marine Ltd i maj 2015, är nu Ocean Signal en del av ACR Electronics – en global ledande tillverkare av säkerhets- och räddningsprodukter.

www.oceansignal.com