6 januari, 2016

Världspremiär för Modius 34 på Helsingfors Båtmässa

Weldmec Marine, tillverkare av yrkesbåtar i aluminium, presenterar en ny båt i det tuffare segmentet, Modius 34, avsedd för både arbete och fritidsbruk.

Modius båtarna byggs i högklassigt sjöaluminium med konstruktioner gjorda för hållbarhet. Modius konceptet är utvecklat utgående från krävande yrkesbåtar till att omfatta högsta kvalitet på konstruktioner och funktionalitet, men med nöjesbåtens design och finess. Modius: en båt för söndagens nöje och måndagens arbete.

 

Tekniska fakta

Längd: 10,90 m

Bredd: 3,60 m

Djup: 1,0 m

Torrvikt: 6500 kg

Max. last: 2400 kg

Bränsle: 800 liter

CE kategori: B (Offshore)

Personer: 14

Skrovmaterial: Aluminium 5083

Motorer: 2 x 260 hk Yanmar diesel med drev 6BY3-260Z

 

Weldmec Marine Ab är beläget i Östra Nyland i Borgå. Weldmec Marine är ett familjeföretag som fokuserar på tillverkning av yrkesbåtar och aluminium- och stålkonstruktioner speciellt för den marina industrin.

Företagets egen specialitet är Serecraft yrkesbåtar, Modius nöjesbåtar och tillverkning av yrkesfarkoster som underleverans. Vi erbjuder även dockning av yrkesfarkoster samt service, reparationer, grundreparationer och ändringsarbeten.

Våra nya moderna faciliteter omfattar en stor varm produktionshall och en specialutrustad målningshall. Vi har också tillgång till en stor gårdsplan med tillhörande dockningsramp och kajutrymme som stöd för vår verksamhet.

Weldmec Marine står för certifierad verksamhet. Vi har tillverkat över 300 yrkesbåtar och har en stor erfarenhet av yrkesbåtsregler (t.ex. FMAW, NBS). Vi har även jobbat tätt ihop med olika klassificeringssällskap (t.ex. RRR, RMRS, GL, DNV, BV, ABS) beroende på projektet i fråga.

Info: www.weldmec.com