9 januari, 2016

Nytt 4,75 m flaggskepp från Terhi

Den finska båtbyggaren Terhi introducerar ett nytt flaggskepp. Båten är helt byggd i osänkbar ABS-plast. Nya Terhi 475 BR fullföljer därmed traditionerna från det anrika båtföretaget.

Den nya modellen är tänkt avsedd som dubbelkonsolbåt för alla slags fritidsanvändare. Med längden på knappt 5 m har den två konsoler som står längre föröver än normalt hos Terhi, förenade av en skyddande dörr. Akterutrymmet har fått två fullgoda sittplatser och en rejäl bänk, vilket totalt innebär sittplatser för fem vuxna.

Styrkonsolen har designats med användarens önskemål i fokus. Konsolerna har flera förvaringsutrymmen för små föremål, mobiler, mugghållare och en särskilt yta vid förarplatsen för en kartplotter. Här finns också eluttag och låsbara handskfack.

Även resten av båten har gott om förvaringsutrymmen, bland annat en ankarbox i fören och flera boxar för fendertar, linor och annan utrustning. Det finns även plats för ett kapell som i uppfällt läge skyddar akterutrymmet.

Den sportiga 475 BR har ett snabbt skrov, som även det är gjort i osänkbar ABS-plast. Tekniken innebär att utrymmet mellan de två ytterskikten i plast fylls med icke fuktabsorberande polyuretanskum. ABS-plast är enkelt att underhålla och tål slitage under lång tid.

Båten har rejält tilltagna fribord och en öppen durkyta för den som vill kunna transportera mycket eller större saker. Båten kan enkelt anpassas för till exempel trollingfiske. Pulpit och räcken är i syrafast.

Nya Terhi 475 BR visas på Düsseldorf Boat Show i Tyskland i januari och får därefter finsk premiär på Helsinki Vene16 Boat Show.

 

Tekniska fakta

Längd:         4,75 m

Bredd:         1,85 m

Vikt:             390 kg

Personer:    5

Last max     405 kg

Djupg.:        0,28 m

Motor:         40–60 hk

CE-klass:    C