25 januari, 2016

Suzuki lanserar ny liten trio

Suzuki lanserar en ny trio med lättviktsmotorer på 4–6 hk. Nya DF6A, DF5A, DF4A är portabla utombordare med många användningsområden, ny design och en unik färgsättning.

De tre motorerna hade sin världspremiär på Düsseldorf Boat Show. De viktigaste fördelarna med dem är att de är lätta, enkla att använda och mycket tysta samt ytterst pålitliga.

Med en kompakt design och en vikt på endast 23,5 kg kommer de här motorerna att få många användningsområden, både i gummijollar och på mindre båtar.

Motorerna har en del tekniska innovationer och en effektiv, ergonomisk design som gör dem enklare att hantera. De har två rejäla bärhandtag, vilket gör det enkelt att lyfta dem upp och ner ur båten.

Suzuki har även gjort det betydligt enklare att stuva undan och förvara de här tre motorerna. De har ett förbättrat bränsle- och smörjsystem, om gör att det går att förvara dem på tre sidor (babord, styrbord eller framsidan) utan risk för bränsle- eller oljeläckage.

Det nya smörjsystemet är unikt med en extra oljepassage till vevstaken. Plus the addition of a first-in-its-class oil filter greatly increases the reliability of this system.

 

Once on the boat, operating the new DF6A/5A/4A is a breeze. The new gravity-fed fuel delivery system means that you don’t need to prime the fuel line before starting after storage. An easy recoil starter means less effort is required to get up and running and once underway the new tilt system improves the overall operation of the outboard.

 

A key selling point of these new models, and something for which Suzuki is synonymous, is their smooth and quiet running. This is in some part down to the fact that these engines benefit from an offset crankshaft, which results in a smoother piston movement thus improving operating efficiency and reducing vibrations. Suzuki has also made improvements to the tiller handle to mitigate vibrations being transmitted to your hand during use.

 

These little outboards are also highly durable and benefit from Suzuki’s anti-corrosion system. Applied directly to the aluminium surface it maximises the bond between the finish and the surface, increasing the protection and durability of parts that are constantly exposed to saltwater. This is great news and will keep the new decals and new Nebular Black colour of the outboard cowling in pristine condition.

 

Masahiro Yamamoto, General Manager for Suzuki Marine’s European Liaison Office, said, “We are honoured to be able to launch these incredible new models and showcase them to the world for the very first time here at Düsseldorf. Yet again our engineers have succeeded in creating new generation outboards that are market-leading in terms of weight and specification yet extremely user-friendly.”