3 februari, 2016

Ny Nimbus för bekväma dagsturer

Nimbus 305 Drophead lanseras i mars. Det är en ny typ av daycruiser anpassad för bekväma weekend- och dagsturer. Båten bygger på Nimbus Smart speed konceptet med syfte att skapa maximal bekvämlighet för alla ombord i alla fartregister. Form och funktion har optimerats för sociala aktiviteter och umgänge ombord.

Konceptet Smart Speed innebär att båtens skrov är utformat för komfortabel körning i farter från 0 till 22 knop. Skrovet har ingen egentlig planingströskel utan kan köras med god bränsleekonomi i alla farter. Farten kan anpassas efter rådande sjöförhållande vilket medför högre säkerhet, bättre komfort och största möjliga naturupplevelse. Likt sin syster, 305 Coupé, kan båten utrustas med eldrift.

305 Drophead är en öppen daycruiser och bygger på samma plattform som prisbelönade 305 Coupé. Det innebär stilren skandinavisk design med stort fokus på enkelhet i användande och smarta funktionella lösningar.

Den främre soffan på babord sida är vändbar så att två personer kan åka med i färdriktningen. Cockpit och akterdäck smälter ihop tack vare härliga materialval och den stora U-soffan på akterdäck med plats för sex personer. I cockpit finns en fullutrustad wetbar i glasfiber med kylskåp på 65 liter, diskho och plats för mikrovågsugn, el grill, el- eller gasolhäll. Tack vare att den integrerade badplattformen, akterdäcket och cockpit ligger i samma nivå upplevs båten extra rymlig. De sociala utrymmena är ordentligt tilltagna vilket gör båten perfekt för umgänge.

Materialen i cockpit och på akterdäck är noggrant utvalda för att ge en skön och bekväm känsla samtidigt som de är slitstarka och så skötselfria som möjligt. Det räcker med att fälla upp kapelltaket när man lämnar båten över natten. Textilierna som använts är av spinnfärgad akryl, ett material som inte bara är slitstarkt och tål salt och sol utan att blekas, utan också är mjukt och skönt att sitta på.

Sidewalk design ger båten generösa utrymmen och gör det även lätt och säkert att röra sig runt båten och på fördäck. Dessutom är 305 Drophead utrustad med handtag och rejäla rostfria pulpits för extra säkerhet. På fördäck finns en generös solbädd.

Tekniska fakta
Längd (skrovlängd) 9,85 m
Bredd max 3,25 m
Vikt MLCC 3 950 kg
Bränsletank 250 l
Vattentank 150 l
Hålltank 80 l
Personer 8 st
CE-klass B8
Bäddar 6 st
Motoralternativ: Volvo Penta D3-11081kW (110 hk) Volvo Penta D3-150110kW (150 hk) Volvo Penta D3-220164kW (220 hk) Torqeedo Deep Blue i 1800 rpm 2×12,8kW (25,6kW) (80hk) Torqeedo Deep Blue i 1800 rpm 4×12,8kw (51,2kW) (80hk)

www.nimbus.se