9 februari, 2016

Tysk motorolja för japanska utombordsmotorer

Kort efter lanseringen av sitt marina produktsortiment har LIQUI MOLY inlett ett samarbete med den japanska tillverkaren av utombordsmotorer Tohatsu Corporation. LIQUI MOLY kommer att tillverka en egen olja för Tohatsu outboards: Tohatsu 4-Stroke Outboard Oil.

Jan_Volk_und_Isami_Hyuga
– Vi är stolta över att Tohatsu Corporation har valt LIQUI MOLY, säger Jan Volk, som ansvarar för det marina området hos LIQUI MOLY. I och med denna co-branding förenar två starka varumärken sina krafter.

Tohatsu 4-Stroke Outboard Oil är en syntetisk 10W-30-olja med godkännandet NMMA FC-W. Precis som övriga produkter från LIQUI MOLY tillverkas den i Tyskland. Den kommer att finnas tillgänglig inom Tohatsus hela distributionsnät.

– Både made in Japan och made in Germany står för spjutspetsteknologi och högsta kvalitet, säger Isami Hyuga, VD för Tohatsu Corporation. Motoroljor från LIQUI MOLY uppfyller de höga krav som vi ställer.

LIQUI MOLY har mer än 50 års erfarenhet av förbränningsmotorer. I vanliga fall är de monterade på bilar och inte på båtar, men tekniken är densamma. Företaget tog tillvara på denna erfarenhet i samband med utvecklingen av motoroljan för Tohatsu. I framtiden är det tänkt att samarbetet ska fördjupas ännu mer.
– Den här motoroljan är bara början, menar Jan Volk.
Tohatsu planerar nämligen att utöka sitt sortiment med fler oljor. Motortillverkaren vill dessutom testa bensintillsatserna från LIQUI MOLY och godkänna dem för sina motorer.

I Sverige distribueras LIQUI MOLY av KG Knutsson och kan köpas hos bland annat Autoexperten.

 

Bilden: Jan Volk (LIQUI MOLY, vänster) och Isami Hyuga (Tohatsu).